Αρχική Πολιτική Βουλή - Νομοσχέδια Την Πέμπτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το Αθλητικό νομοσχέδιο

Την Πέμπτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το Αθλητικό νομοσχέδιο

Την Πέμπτη 7/11 θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, της Βουλής, το σχέδιο Νόμου «Κύρωση της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Maocolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με την χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια αναμένεται να πάρει τον δρόμο προς την Ολομέλεια για να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (8/11) έχει προγραμματιστεί συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με εκπροσώπους της Super League για το Αθλητικό νομοσχέδιο.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων, περιορισμός σε τρεις των θητειών των προέδρων των Ομοσπονδιών και άλλες δύο φορές σε εκτελεστική θέση, με αναδρομική ισχύ. Ακόμη θεσπίζει όριο θητείας ως προς τον πρόεδρο, το οποίο είναι το 70ο έτος της ηλικίας, κάτι που σημαίνει πως πρόεδροι διάφορων ομοσπονδιών όπως είναι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στην ΕΟΚ ή ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος στην ΚΟΕ δεν θα έχουν το δικαίωμα να είναι ξανά υποψήφιοι.

Exit mobile version