Αρχική SocceroPolis Media Τη Δευτέρα στο ΕΣΡ η τελευταία μεγάλη μάχη για τη σωτηρία του...

Τη Δευτέρα στο ΕΣΡ η τελευταία μεγάλη μάχη για τη σωτηρία του Mega

Η τελευταία μεγάλη μάχη του Mega είναι προγραμματισμένη για αύριο, Δευτέρα, στο ΕΣΡ, στην παράσταση των εκπροσώπων του. Οι ελπίδες για τη διάσωση του Mega και τη διατήρηση του σήματος είναι ελάχιστες, αλλά υπαρκτές.

Στο Mega πάτησαν το κουμπί στις 3 το μεσημέρι της 20ής Νοεμβρίου 1989 και ξεκίνησε η ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα και σε λίγες ημέρες, αν δεν υπάρξει καμιά ανατροπή στο ΕΣΡ, θα φύγει το έγγραφο από το Συμβούλιο στην ΕΕΤΤ και από εκεί στην Digea για να πατηθεί το κουμπί και αυτή τη φορά για να σταματήσει η μετάδοση του προγράμματος.

Η μάχη τη Δευτέρα θα κριθεί στο αν μπορεί να θεωρηθεί εν τοις πράγμασι θεματικός σταθμός, με σειρές και ταινίες, ή όχι. Η πρώτη ερμηνεία είναι πως το Mega ήταν γενικής στόχευσης και δεν έλαβε μέρος στον διαγωνισμό, οπότε έχασε αυτό το δικαίωμα και οι τρεις μήνες της παράτασης στη λειτουργία του ολοκληρώθηκαν, οπότε θα πρέπει να κλείσει.

Η δεύτερη ερμηνεία είναι πως από τον Σεπτέμβριο του 2016 ο σταθμός μετατράπηκε εξ ανάγκης σε θεματικό και ως τέτοιος, παρ’ όλα τα προβλήματα, λειτουργεί ως σήμερα, οπότε και θα πρέπει να διατηρήσει το σήμα του μέχρι τον διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας, που σχεδιάζεται να προκηρυχθούν από το ΕΣΡ ως τον Σεπτέμβριο.

Ποιος θα πληρώσει τα οφειλόμενα στους εργαζομένους

Το ζήτημα που έχει τεθεί από τους εργαζόμενους προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη έχει να κάνει με την αποδέσμευση χρημάτων από τους δεσμευμένους λογαριασμούς. Είναι η βασική πράξη που έκαναν οι τράπεζες και οδήγησαν την Τηλέτυπος στον «χορό του θανάτου» που έστησαν οι μέτοχοί του.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν το 2016 στα 33.564.000 ευρώ, το δε 2017 στα 18.610.000 ευρώ. Έως και σήμερα έχουν αποπληρωθεί στις θυγατρικές εταιρείες factoring των τραπεζών συνολικά 21.097.000 ευρώ, αρχής γενομένης από τις 11 Μαρτίου 2016.

Από το κοινό ομολογιακό δάνειο, ύψους 98.000.000 ευρώ, με εκδότρια την Τηλέτυπος και διαχειρίστρια την Alpha Bank, έχουν καταβληθεί τόκοι ύψους 17.500.000 ευρώ, ενώ μετά την καταγγελία του έχει αποπληρωθεί κεφάλαιο 17.700.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Τηλέτυπος ΑΕ Γιώργος Μήτραινας, σε επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, αποδέχεται το αίτημα των εργαζομένων να αποπληρωθούν από τα δεσμευμένα ποσά των τραπεζών τα δεδουλευμένα.

Οι μέτοχοι από την πλευρά τους, όπως αναφέρεται στην επιστολή, έχουν καταβάλει 6 εκατ. ευρώ, για μισθοδοσία, αντί προκαταβολών προορισμένων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

ΠΗΓΗ: typologies.gr

Exit mobile version