Τι έλεγε ο Μανθάνο για τα ντέρμπι και τους παίκτες πριν οριστεί στο ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ

Print Friendly, PDF & Email

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Χεσούς Μανθάνο, μόλις δύο ημέρες πριν τον ορισμό του στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για την 20η αγωνιστική της Super League.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός ρέφερι μίλησε σε ραδιόφωνο της πατρίδας του ενήμερα των 35ων γενεθλίων του (04/02/1984) για την πορεία του στον χώρο της διαιτησίας, πως διαχειρίζεται τα ντέρμπι, πως αντιμετωπίζει τους ποδοσφαιριστές, ενώ αναφέρθηκε και στην εφαρμογή του VAR.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανθάνο στο Radio Marca:

Για το πως ξεκίνησε να ασχολείται με τη διαιτησία: «Ολη μου η ζωή έχει αφιερωθεί στην διαιτησία, δεν είχαμε ποτέ στην οικογένεια κάποιον που να συνδέεται με το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και μία μέρα ήρθε ο αδελφός μου σπίτι και μου είπε πως χρειαζόταν έναν διαιτητή, ήμουν 11 και ο αδερφός μου ήταν πέντε χρόνια μεγαλύτερα, ήταν 16».

Για τη διαχείριση των ποδοσφαιριστών: «Πρέπει να περάσεις από όλες τις κατηγορίες και να προσαρμοστείς σε όλους γιατί κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Περισσότερο από το πως να διαχειριστείς προσωπικότητες, είναι σημαντικό να μπορείς να διαχειριστείς καταστάσεις, σε κάθε κατάσταση πρέπει να γνωρίζεις πως πρέπει να πάρεις τις σωστές αποφάσεις, όχι πάντα για να μεταχειρίζεσαι τον παίκτη γιατί είναι διαφορετικές οι καταστάσεις».

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα μεγάλα ματς: «Πρέπει να είσαι φυσιολογικός στα παιχνίδια ακόμη και αν είναι ντέρμπι ή πολύ σημαντικά παιχνίδια επειδή υπάρχει μια διαφορετική διαχείριση από τα μίντια, ή λόγω της σημασίας της διοργάνωσης, της στιγμής αλλά στο τέλος πρέπει να απλοποιείς τα πράγματα».

Για το VAR: «Πριν από κάθε άσχημη απόφαση που μπορεί σε καταστρέφει, όχι μόνο το παιχνίδι, είναι ένα είδος δικτύου που έχει το χρόνο να δει το σωστό. Υπάρχουν καταστάσεις που είναι πολύ περίπλοκες να τις δεις επειδή σε μια συγκεκριμένη στιγμή η οπτική γωνία δεν ήταν πολύ καλή ή η οπτική είναι νεκρή και ίσως ακόμη ο διαιτητής ή ακόμη ο επόπτης να μην μπορεί να την δει την φάση.»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή