Τι αναφέρει η έκθεση της Αστυνομίας για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ μετά το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Print Friendly, PDF & Email

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η έκθεση της Αστυνομίας αναφορικά με τα επεισόδια που συνέβησαν μετά το ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ έξω από το ΟΑΚΑ από οπαδούς της Ενωσης.

Συγκεκριμένη η έκθεση της Αστυνομίας κάνει λόγο για 500 οπαδούς της ΑΕΚ με full-face, που επιτέθηκαν περιμετρικά του γηπέδου κατά αστυνομικών με ρίψεις φωτοβολίδων, σιδερένιων λοστών, πετρών και πλαστικών μπουκαλιών.

Η Αστυνομία δεν αναφέρει ότι υπήρξε τραυματισμός ατόμου, παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η κλήση της ΠΑΕ ΑΕΚ σε απολογία και με τι κατηγορητήριο.

Σημειώνεται πως αν η επίθεση των οπαδών της ΑΕΚ, όπως καταγράφεται στην έκθεση της Αστυνομίας, θεωρηθεί από τον αθλητικό δικαστή «βιαιοπραγία κατά προσώπων», η Ενωση κινδυνεύει με αφαίρεση 3 βαθμών, όπως συνέβη και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αν θεωρηθεί «σημαντική φθορά ξένης ιδιοκτησίας», τότε η ΑΕΚ κινδυνεύει με πρόστιμο από 50.000 ως 250.000 ευρώ και ποινή κεκλεισμένων των θυρών από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές.

Αν τα επεισόδια δεν συνδεθούν ούτε με φθορά ιδιοκτησίας, ούτε με βιαιοπραγία κατά προσώπων, τότε η Ενωση θα αντιμετωπίσει μόνο πρόστιμο ύψους από 20.000 ως 100.000 ευρώ.

Η Αστυνομία κατέγραψε και την αναταραχή που συνέβη στα επίσημα κατά από τα μπουθ που φιλοξενούσαν τους παράγοντες του ΠΑΟΚ, επίσης μετά τη λήξη του ντέρμπι.

Αναλυτικά έκθεση της αστυνομίας:

1. Την 19:30 ώρα της 3/2/2019 διεξήχθη στο ΟΑΚΑ στο Μαρούσι Αττικής, ο αγώνας ποδοσφαίρου για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague 2018-19 μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

2. Την 21:30 ώρα περίπου, μετά τη λήξη του αγώνα, ομάδα πεντακοσίων (500) περίπου οπαδών της ΑΕΚ, εξερχόμενοι των θυρών 35 και 1, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full-face, κινήθηκαν στην περίμετρο του ΟΑΚΑ και επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών των Α-511 και Α-513 Δι.Α.Τ., που βρίσκονταν εξωτερικά της θύρας 28 του σταδίου, με ρίψεις δύο φωτοβολίδων χειρός, σιδερένιων λοστών, πετρών και πλαστικών μπουκαλιών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, απωθώντας τα επιτιθέμενα άτομα, τα οποία διασκορπίστηκαν σε διάφορες κατευθύνσεις.

3. Από την εν λόγω επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων, ενώ προκλήθηκε φθορά σε ένα ζευγάρι περικνημίδων και μία αντιασφυξιογόνα μάσκα, αστυνομικού της 511 Δι.Α.Τ.

4. Ταυτόχρονα με την ανωτέρω επίθεση, έτερη ομάδα εκατό (100) περίπου οπαδών της ΑΕΚ, αποχωρώντας και ευρισκόμενοι συγκεκριμένα στον χώρο στάθμευσης του κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full-face, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών της Α-545 Δι.Α.Τ., που βρίσκονταν στο σημείο, με ρίψεις πετρών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, απωθώντας τα επιτιθέμενα άτομα, τα οποία διασκορπίστηκαν σε διάφορες κατευθύνσεις.

5.Από την Ανωτέρω επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων, ενώ προκλήθηκε φθορά σε μία αντιασφυξιογόνα μάσκα, αστυνομικού της Α-545 Δι.ΑΤ.

6. Επιπροσθέτως, την 21:30 ώρα περίπου, μετά την λήξη του αγώνα, είκοσι πέντε (25) περίπου οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι βρίσκονταν στην κερκίδα των επισήμων και συγκεκριμένα κάτω από το μπουθ φιλοξενίας των παραγόντων της ομάδας του ΠΑΟΚ, επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά κατ’ αυτών, κινήθηκαν απειλητικά και εν συνεχεία εκσφενδόνισαν πλαστικά μπουκάλια και μία καρέκλα προς το μέρος τους. Άμεσα επενέβη η διμοιρία της Υ.ΜΕ.Τ. που βρισκόταν στο σημείο και απώθησε τα ανωτέρω άτομα.

7. Προανάκριση διενεργείται από την Υπηρεσία μας και άγνωστοι δράστες αναζητούνται.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή