Τι αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας για τα επεισόδια στο Παμπελοποννησιακό

Print Friendly, PDF & Email

Επιβαρυντική είναι η έκθεση της αστυνομίας για τον Ολυμπιακό, αναφορικά με τα επεισόδια που έγιναν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Παναχαϊκή για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ στην έκθεσή της, οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν ρίψεις αντικειμένων από οπαδούς του Ολυμπιακού και για να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών έγινε χρήση δακρυγόνων με συνέπεια να διακοπεί ο αγώνας για 15 λεπτά. Η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει επίσης ότι υπήρξαν φθορές στο Στάδιο, ωστόσο δεν υπήρξε καταγγελία για τραυματισμό αστυνομικού.

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών, ωστόσο υπάρχει κενό στον πειθαρχικό κώδικα, καθώς σε περίπτωση που τιμωρηθεί η ομάδα δεν διευκρινίζεται αν θα αφαιρεθούν οι βαθμοί σε πρωτάθλημα ή κύπελλο.

Σημειώνεται ότι πιθανότατα η κλήση του Ολυμπιακού σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ θα γίνει την Τρίτη (6/11).

Μεταξύ άλλων η έκθεση αναφέρει:

«Μετά την έναρξη του Β’ ημιχρόνου (περί την 18:30 ώρα) του προαναφερόμενου αγώνα ποδοσφαίρου, μία ομάδα περίπου πενήντα (50) ατόμων – οπαδών του Ολυμπιακού, παρατηρήθηκε να κινείται προς την έξοδο της κερκίδας Κ9, που οδηγεί σε περιβάλλοντα χώρο εσωτερικά της θύρας -3-, καταδιώκοντας νεαρό άτομο ηλικίας περίπου τριάντα (30) ετών, με απειλητικές διαθέσεις. Το εν λόγω άτομο προσέτρεξε προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων της στατικής δύναμης καθώς και αστυνομικούς της ασφαλείας. Στον περιβάλλοντα χώρο, εξωτερικά της κερκίδας Κ9, βρίσκονταν διμοιρία της Υ.Α.Τ. σε απόσταση περίπου τριάντα (30) μέτρων από το σημείο εισόδου-εξόδου της κερκίδας Κ9. Βλέποντας ο διμοιρίτης της προαναφερόμενης ΔΙ.Α.Τ. την κίνηση των προαναφερόμενων ατόμων, προσέγγισε το ανωτέρω σημείο, προκειμένου να συνδράμει τους αστυνομικούς των μέτρων (τάξης-ασφάλειας) και το προαναφερόμενο άτομο καθώς απειλείτο τόσο η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών δυνάμεων, όσο και του ατόμου που είχε προστρέξει προς το μέρος του. Με την άφιξη της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο σημείο, η παρουσία της έγινε αντιληπτή από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι αμέσως στράφηκαν εναντίον τους, με ρίψεις διαφόρων αντικειμένων. Στη συνέχεια η διμοιρία αφού απώθησε τα άτομα με τακτικές κινήσεις, οπισθοχώρησε και επέστρεφε εξωτερικά στον περιβάλλοντα χώρο της Θύρας 3. Τα άτομα συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον τους εκτοξεύοντάς τους διάφορα αντικείμενα. Στην επιθετικότητα αυτή των φιλάθλων και προκειμένου να διασφαλισθεί η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών δυνάμεων και να προστατευθεί η δημόσια περιουσία, η διμοιρία της Υ.Α.Τ. προέβη σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων. Κατόπιν αυτού τα άτομα επέστρεψαν εντός της Θύρας 3 και η διμοιρία της Υ.Α.Τ. κινήθηκε εξωτερικά του σταδίου. Κατά τη διάρκεια των προαναφερόμενων επεισοδίων δεν διαπιστώθηκε ούτε καταγγέλθηκε τραυματισμός αστυνομικών και φιλάθλων και ο αγώνας διεκόπη περίπου για δεκαπέντε (15) λεπτά».

Σε άλλο σημείο της έκθεσης, επισημαίνεται ότι:

«Αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για την αποτροπή του, δέχτηκαν ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, μεταλλικά, μικροαντικείμενα κλπ), ενώ εκ μέρους των αστυνομικών προκειμένου να τους αντιμετωπίσουν έγινε περιορισμένων χρήση χημικών, για την απώθηση και την αποκατάσταση της τάξης, ο δε ποδοσφαιρικός αγώνας διακόπηκε προσωρινά. Τα εν λόγω άτομα προκάλεσαν φθορές σε καθίσματα του Σταδίου και σε βοηθητικούς χώρους, ενώ μετά την επέμβαση των αστυνομικών, αποκαταστάθηκε η τάξη, οι φίλαθλοι επέστρεψαν στις θέσεις τους και ο ποδοσφαιρικός αγώνας συνεχίστηκε κανονικά».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή