Τι είπε ο “βασικός μάρτυρας” στη δίκη από την οποία κινδυνεύει ο ΟΦΗ με υποβιβασμό

Print Friendly, PDF & Email

Στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ συζητήθηκε χθες η υπόθεση που αφορά την ακεραιότητα του περσινού αγώνα ΟΦΗ – Αιγινιακός 6-0 για το περσινό πρωτάθλημα της Football League.

H συζήτηση της υπόθεσης άρχισε γύρω στις 18.00 και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα!

Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας έχει εισηγηθεί τον υποβιβασμό και των δύο ομάδων επειδή διαπίστωσε ότι τελέστηκε το αδίκημα της δωροδοκίας και υπήρξε προσυνεννόηση όσον αφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

Βασικός μάρτυρα ήταν ο προπονητής Δ. Καλαϊτζίδης, με αφορμή τις καταγγελίες του οποίου, που έγιναν το Νοέμβριο του 2017, ενεργόποιήθηκε η Επιτροπή, όπως έχει ενεργοποιηθεί και η ποινική δικαιοσύνη.

Ο Καλαϊτζίδης επανέλαβε στην κατάθεσή του ότι ο Ι. Νιώπας, που ήταν τότε πρόεδρος του Αιγινιακού, του είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες της κατηγορίας που στήνουν αγώνες, στις οποίες δεν ανήκε ο ΟΦΗ και ότι στον αγώνα με τον ΟΦΗ υπήρξε συμφωνία να πάρει 5.000 ευρώ, τα οποία τελικά δεν πήρε και να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης της ομάδας.

Ο Καλαϊτζίδης πρόσθεσε ότι ο Νιώπας του είπε ότι η συμφωνία ήταν να λήξει το πρώτο ημίχρονο 3-0, όμως έληξε 4-0 και στη συνέχεια ζητήθηκε να μπουν δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Σύμφωνα με το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας ο τότε πρόεδρος του ΟΦΗ Φώτης Τσάλος συμφώνησε με το Γιάννη Νώπα πρόεδρο του Αιγινιακού και μέσω αυτού με τους ποδοσφαιριστές Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου, οι οποίοι ήταν παρόντες χθες στο Διαιτητικό Δικαστήριο, να χάσει ο Αιγινιακός το παιχνίδι με διαφορά τριών τερμάτων. Σκοπός της συμφωνίας ήταν η αποκομιδή οφέλους από το στοίχημα και αντίστοιχα του βαθμολογικού οφέλους για τον ΟΦΗ.

Κατόπιν αυτών η εισήγηση για τις δύο ομάδες είναι οι ποινές του υποβιβασμού, της αφαίρεσης έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και του 3.150.000 ευρώ! Για τον πρώην πρόεδρο του ΟΦΗ Φώτη Τσάλο και το μέλος του εμπορικού τμήματος Γιώργο Πηρουνάκη προτείνεται η ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 230.000 ευρώ στον καθένα. Ανάλογη είναι η εισήγηση για τον πρόεδρο του Αιγινιακού Γιάννη Νιώπα και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου, ενώ για τον διερμηνέα της ΠΑΕ Αλέξανδρο Μαχαιρίδη αλλάζει μόνο το πρόστιμο που περιορίζεται σε 200.000 ευρώ και για τους ποδοσφαιριστές η ισόβια απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή