Τι θα γινόταν αν ο VAR δεν έμενε στο Μουντιάλ και εφαρμοζόταν παντού;

Print Friendly, PDF & Email

Η μαγεία του Μουντιάλ είναι η ίδια διαχρονικά αλλά κάθε διοργάνωση αποτελεί και μια ξεχωριστή ιστορία.

Αυτή της Ρωσίας, είναι κυριολεκτικά μια εντελώς ξεχωριστή ιστορία σε σχέση με όλα τα προηγούμενα, αφού για πρώτη φορά υπάρχει η βοήθεια της τεχνολογίας.

Η FIFA αποφάσισε να εμπιστευτεί τον VAR στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ένας πρώτος απολογισμός, τη δικαιώνει.

Και τη δικαιώνει, επειδή απονεμήθηκε δικαιοσύνη, βγάζοντας τους πάντες από τη δύσκολη θέση.

Τους διαιτητές που δεν έχουν και τόσο άγχος να μην κάνουν λάθος γιατί ξέρουν ότι μπορούν να το διορθώσουν, τις ομάδες που νικάνε γιατί δεν υπάρχουν σκιές πάνω στα αποτελέσματα τους, τις ομάδες που χάνουν γιατί δεν μπορούν να μιλήσουν για αδικία.

Το αποτέλεσμα; Ο VAR έγινε μόδα!

Απ’ ο,τι φαίνεται, όμως η μόδα του Var ξεφεύγει από τα γήπεδα και εξαπλώνεται και στις καθημερινές ζωές των ανθρώπων.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω βίντεο. Ζευγάρι περπατά στο δρόμο χαρούμενο και ανέμελο, μέχρι τη στιγμή που περνά μία γυναίκα από μπροστά τους. Ο άντρας, γυρνά να την κοιτάξει, κλείνοντας το μάτι του όλο νόημα, με τη γυναίκα να ανταποδίδει στο φλερτ του. Μόλις η κοπέλα του αγοριού, όμως αντιλαμβάνεται το νεύμα της γυναίκας, τη σταματά και της «ζητάει τα ρέστα».

Η γυναίκα-πέτρα του σκανδάλου υποστηρίζει ότι το αγόρι ξεκίνησε πρώτο να την κοιτάει, με αποτέλεσμα η κοπέλα του αγοριού να στρέφεται προς αυτόν για να μάθει την πραγματική αλήθεια.

Όπως είναι αναμενόμενο, ο νεαρός άντρας αρνείται ότι κοίταξε τη γυναίκα… και κάπου εκεί εμεφανίζεται ένας διαιτητής κάνοντας το γνωστό σηματάκι που υποδεικνύει το Var, προκειμένου να εξακριβωθεί η αλήθεια. Το τέλος; Μοναδικό!

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή