Τι θα ζητήσουν οι ΠΑΕ από την ΚΕΔ στο σεμινάριο για το VAR

Print Friendly, PDF & Email

Μετά από έξι αγωνιστικές στη Super League 1, τα παράπονα για τη χρήση του VAR είναι πολλά από τις ομάδες.

Γι’ αυτό, την Πέμπτη (17/10) θα γίνει νέο σεμινάριο με θέμα το VAR σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στο οποίο θα παραστούν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ, αλλά και οι ιθύνοντες των ΕΠΟ και ΚΕΔ.

Στόχος είναι να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση, προκειμένου να μειωθούν τα προβλήματα στη λειτουργία του VAR, αλλά και τα παράπονα των ομάδων. Θα αναζητηθούν άμεσες λύσεις, προκειμένου να βελτιωθεί η χρήση του. Οι ομάδες της Super League 1 αναμένεται να θέσουν προ των ευθυνών τους τις ΕΠΟ και ΚΕΔ προκειμένου να δρομολογηθούν ορισμένες βελτιώσεις στη λειτουργία αλλά και τον τρόπο χρήσης του VAR.

Το βασικό αίτημά τους είναι η άμεση λειτουργία της γραμμής του οφσάιντ, γεγονός που είναι πολύπλοκο, καθώς η εν λόγω τεχνολογία δεν βρισκόταν στην αρχική συμφωνία με την εταιρεία του VAR και δεν αποκλείεται να προκύψει νέο κόστος, το οποίο ούτε η ΕΠΟ, ούτε η Πολιτεία είναι διατεθειμένες να καλύψουν.

Aκόμα ένα ζήτημα που θα θέσουν οι ΠΑΕ είναι να ηχογραφούνται οι συνομιλίες των διαιτητών του αγωνιστικού χώρου με αυτούς στον χώρο του VAR.

Πηγή: athleticlarissa

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή