Τί κατέθεσαν Μπάκος και Μποροβήλος στη δίκη του «Koriopolis»

Print Friendly, PDF & Email

Με τις απολογίες του Δημήτρη Μπάκου και του Γιώργου Μποροβήλου συνεχίστηκε την Τετάρτη (11/10) η δίκη των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-11.

Τόσο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης, όσο και ο πρόεδρος της αρκαδικής ΠΑΕ, αποφάσισαν να απολογηθούν αυτοπροσώπως ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και όχι μέσω δικηγόρου για την υπόθεση του “Koriopolis”, για την οποία είναι κατηγορούμενοι και οι δύο.

Παρακάτω τα κυριότερα σημεία των όσων είπε ο Δημήτρης Μπάκος:

«Παίζαμε και ήξερα ότι σφύριζαν ανεπαρκείς διαιτητές. Έκαναν το άσπρο μαύρο. Πήγαμε σε τελικό κυπέλλου. Και πέσαμε σε ανεπαρκή διαιτητή. Ξέρετε τι γίνεται. Μίλαγα και προσπαθούσα να εκμαιεύσω τι γίνεται. Είχα αγωνία. Την αγωνία μου εξέφραζα.

Συναλλαγή δεν έχουμε κάνει ποτέ. Ποτέ. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ έκανε αυτό που έπρεπε μέσα στο γήπεδο. Ποτέ με συναλλαγή. Ούτε όταν παίζαμε Ευρώπη, ούτε όταν κινδυνεύαμε.

Δεν χρειάζεται να απαντήσω για το στοίχημα. Με θίγει να απαντήσω. Δεν ξέρω το οτιδήποτε για το στοίχημα.

Κάποιοι ήθελαν να πουλήσουν εκδούλευση. Όλα αυτά είναι καφενειακές συζητήσεις.

Μέσα στην αγωνία μας ψάχναμε τι γίνεται.

Από την Κέρκυρα χάσαμε 2-0. Με έναν ανεπαρκή διαιτητή.

Μιλούσα για να μάθω τι γίνεται γύρω γύρω στην Ελλάδα. Δεν μπορούσα να είμαι στα καφενεία. Δουλεύω πολλές ώρες τη μέρα στο εξωτερικό. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω το κουτσομπολιό στην Ελλάδα. Για αυτό μίλαγα στο τηλέφωνο.

Μετά από όλα αυτά ο ΑΣΤΕΡΑΣ έπεσε κατηγορία. Τι μου λέτε;

Μέσα στην προσπάθεια μας μπλέξαμε με ένα σύστημα που δεν μας αφορά. Αν είναι να ασχοληθούμε με το στοίχημα, να την κλείσω την ομάδα. 1000 φορές. Δεν γίνονται ομάδες έτσι».

Παρακάτω τα κυριότερα σημεία των όσων είπε ο Γιώργος Μποροβήλος:

«Σας το λέω από καρδιάς, το στοίχημα είναι πέρα από εμάς και τις λογικές μας. Ποτέ δεν βάλαμε τέτοια θέματα στην ομάδα. Γι αυτό και ο ΑΣΤΕΡΑΣ είναι ομάδα με τόση μεγάλη διάρκεια και τόσες επιτυχίες.

Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται καθώς μας έγινε και εξονυχιστικός έλεγχος.

Μιλάμε για μια χρονιά που ο ΑΣΤΕΡΑΣ έπεσε. Πάρα τις αγωνίες και το άγχος μας.

Στη λίγκα με ψήφιζαν ομόφωνα όλες οι ομάδες. Όλες. Τη χρονιά που πέσαμε ήμουν αντιπρόεδρος στη λίγκα. Και πρόεδρος ο κ. Μαρινάκης. Μιλούσαμε κάθε μέρα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να με πάει εμένα κάποιος να μιλήσω μαζί του.

Ήταν λογικό να υπάρχουν συνομιλίες που εκφράζουν αγωνίες. Αυτό και μόνο. Ψάχναμε να βρούμε πως θα είναι η αγωνιστική συμπεριφορά ομάδων».

Πηγή: arcadiasports.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή