Έρευνα: Τι λένε οι φίλαθλοι για το VAR μετά τη χρήση του στο Μουντιάλ της Ρωσίας

Print Friendly, PDF & Email

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας ανήκει στο παρελθόν, με την εφαρμογή του VAR να είναι ένα από τα στοιχεία που ξεχώρισαν στη διοργάνωση.

Ετσι, η εταιρεία συλλογής δεδομένων VIGA προχώρησε στη διεξαγωγή έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1.000 Αγγλοι, προκειμένου να δει την άποψή τους για τον VAR.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας, το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο VAR βοήθησε τόσο στην βελτίωση της διαιτησίας όσο και στην ποιότητα του ποδοσφαίρου που είδαμε στα γήπεδα της Ρωσίας.

Βέβαια, δεν προέκυψαν μόνο θετικά στοιχεία, καθώς το 40% πιστεύει ότι προέκυψαν άδικες αποφάσεις από το VAR, ενώ μόνο το 45% θεωρεί ότι πρέπει να χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις offside, με την πλειοψηφία να τονίζει ότι θα έπρεπε να είναι εντονότερη η χρήση του σε περιπτώσεις πέναλτι ή κόκκινης κάρτας.

Πάντως, παρά τις αντιρρήσεις που υπάρχουν, μόνο το 2% τάχθηκε κατά της εισαγωγής του VAR στην Premier League.

Γενικότερα, η πλειοψηφία των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι θα ήταν καλό να δοθεί περισσότερη αυτονομία στους διαχειριστές του VAR, σημειώνοντας ότι πρέπει να παίρνουν και αυτοί αποφάσεις κι όχι να περιμένουν την κρίση του διαιτητή που θα ελέγξει τη φάση, κάτι που θα βοηθήσει να μην διαταραχτούν οι ισορροπίες μεταξύ της τεχνολογίας και του ανθρώπινου παράγοντα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Πηγή: viga.com

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή