Τι πρέπει να γίνει για να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση!

Print Friendly, PDF & Email

Στο χθεσινό ΔΣ της Super League, ακούστηκαν φωνές κατά της αναδιάρθρωσης, όμως για να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση θα πρέπει να συμβούν τα εξής.

1. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, να κάνει στροφή 180 μοιρών, να μη νομοθετήσει τη δημιουργία της Super League 2 και να αναιρέσει όσα έλεγε πριν από λίγους μήνες για τον αριθμό των ομάδων που αντέχει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και για τη συμφωνία των επτά ΠΑΕ με την ΕΡΤ, η οποία βασίστηκε στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και τη μείωση του αριθμού των ομάδων.

2. Θα πρέπει να αλλάξει ή να πάψει να ισχύει η σύμβαση των επτά ΠΑΕ της Super League με την ΕΡΤ, η οποία προβλέπει ότι το επόμενο πρωτάθλημα της Super League 1 γίνει με 14 ομάδες με αγώνες πλέι οφ ή/και πλέι άουτ και να συσταθεί η Super League 2 με τουλάχιστον 12 ομάδες.

3. Θα πρέπει να αλλάξει η απόφαση που πήρε τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ε.Ε. της ΕΠΟ, η οποία ενέκρινε την αναδιάρθρωση, κάτι που με τη παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης δεν είναι και το πιο εύκολο.

4. Θα πρέπει να αλλάξει η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League, η οποία προβλέπει ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, κάτι που ως γνωστόν απαγορεύεται να γίνει από τη στιγμή που το πρωτάθλημα έχει αρχίσει.

Όσον αφορά τη στάση των ομάδων, ο ΠΑΟΚ φέρεται να είναι υπέρ του να παραμείνουν 16 οι ομάδες, ενώ ο Ολυμπιακός είπε ότι δεν έχει και εκείνος αντίρρηση να μείνουν οι ομάδες 16.

Υπέρ αυτής της άποψης έχουν εκφραστεί επίσημα η Λάρισα και ο ΟΦΗ, παρότι είχαν ψηφίσει το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Και όλα αυτά ενώ υπάρχει προ πολλού απόφαση και της ΕΠΟ και της Super League για μείωση των ομάδων σε 14, γεγονός το οποίο αποτελούσε και τη βασική προϋπόθεση για να αγοράσει η ΕΡΤ τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επτά «άστεγων» ΠΑΕ το περασμένο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή