Τοποθετείται για το νομοσχέδιο η Λίγκα – Ποιά θέματα μπορεί να προκαλέσουν αντιδράσεις

Print Friendly, PDF & Email

To αθλητικό νομοσχέδιο που έθεσε σε διαβούλευση ο υφυπουργός αθλητιμού Γ. Βασιλειάδης θα είναι το πρώτο θεμα στο ΔΣ της Super League που θα συνεδριάσει  την Παρασκευή 14/12/2018 στις 14:00,  στα γραφεία της.

Όπως έχει γράψει το SoccerPlus εκτός νομοσχεδίου έχουν μείνει βασικά θέματα που απασχολούν τη Super League οπως η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, η κατάργηση της ποινικής ευθύνης των μελών των ΔΣ των ΠΑΕ για τα επεισόδια φιλάθλων κατά τις οργανωμένες μετακινήσεις, το ποσοστό από το στοίχημα και η μείωση του ποσοστού που καταβάλλεται στην αστυνομία για την παρουσία της στα γήπεδα.

Αντιθέτως παρέμεινε η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό να αποφασίσει τη αναστολή των πρωταθλημάτων για λόγους δημόσια τάξης αλλά την επιβολή προστίμων, ενώ αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις και για το πρόστιμο μαμούθ που προβλέπεται για όποια ΠΑΕ δεν πάρει πιστοποιητικό από την ΕΕΑ.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Συζήτηση επί του Σχεδίου του Αθλητικού Νόμου και λήψη αποφάσεων.

2/ Έγκριση προγράμματος αγώνων 16ης – 20ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ.

3/ Θέματα που αφορούν την Κεντρική Χορηγία του Πρωταθλήματος (ΣΟΥΡΩΤΗ).

4/ Επιλογή εταιρείας για την τηλεοπτική παραγωγή των εντός έδρας αγώνων των ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Ατρόμητος Αθηνών, ΠΑΣ Λαμία, Α.Ο. Ξάνθη, Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός, για το Β΄ Γύρο του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή 2018/19.

5/ Επιλογή εταιρείας για την απόκτηση αποκλειστικού δικαιώματος διάθεσης αυτοκόλλητων φωτογραφιών (stickers) των ποδοσφαιριστών της Super League και σχετικών δικαιωμάτων.

6/ Αίτημα Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. αναφορικά με κάλυψη εξόδων μετακίνησης

7/ Εκλογή ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση 1/7/2018 – 30/6/2019.

8/ Διάφορα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή