Αρχική SocceroPolis Media Το «Άργος» καταγγέλλει παιχνίδια με τις κυκλοφορίες

Το «Άργος» καταγγέλλει παιχνίδια με τις κυκλοφορίες

Από τον Μάιο του 2018 θα έχει ισχύ το barcode σε όλο τον Τύπο, ενώ ήδη από την περασμένη Κυριακή όλα τα πρακτορεία διανομής είναι υποχρεωμένα να αποστέλλουν τα στοιχεία για τον αριθμό φύλλων που διακινούν, τις επιστροφές και τις πωλήσεις των εφημερίδων και των περιοδικών στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Τα στοιχεία ζήτησε με επιστολή του προς το «Άργος», το μοναδικό αυτήν τη στιγμή πρακτορείο διανομής Τύπου μετά την κατάρρευση της «Ευρώπης», ο γενικός γραμματέας Λευτέρης Κρέτσος.

Με κοινή τους επιστολή προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού ο υπουργός Νίκος Παππάς και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ζητούν γνωμοδότηση για το κατά πόσον ο ανταγωνισμός στην ελληνική αγορά διανομής Τύπου μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά σε περίπτωση δραστηριοποίησης μονάχα μίας επιχείρησης στο αντικείμενο αυτό.

Η ένταση στις σχέσεις κυβέρνησης – Μαρινάκη είναι δεδομένη και περνάει και μέσα από τις κυκλοφορίες! «Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μεμονωμένα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, που έχουν ως στόχο να καλλιεργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις σε σχέση με τις κυκλοφορίες των εφημερίδων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το «Άργος». Το πρακτορείο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «έχοντας διανύσει μια τεράστια διαδρομή στον χώρο της διανομής των εντύπων, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να ανεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης του κύρους και της αξιοπιστίας της εταιρείας. Η διαχρονική πορεία της εταιρείας αλλά και η κυρίαρχη πλέον θέση της στον κλάδο αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα καχυποψίας και αμφισβήτησης».

Στην ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές για την κυβέρνηση, που «δεν είχε ενδιαφερθεί στο παρελθόν για τις ακάλυπτες επιταγές που βρίσκονται στα χέρια εκδοτών και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εν μια νυχτί ‘‘εξαφανίζονται’’ επιχειρήσεις, αφήνοντας μετέωρες τις επιχειρήσεις του Τύπου και τους εργαζόμενους».

Το σωματείο εργαζομένων στα δύο πρακτορεία, μετά την επιβεβαίωση ότι η «Ευρώπη» οδεύει προς πτώχευση, αφήνοντας απλήρωτους και ξεκρέμαστους όλους τους εργαζόμενους, αποφάσισε προειδοποιητική 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: typologies.gr

Exit mobile version