“Το έγκλημα στην Ελλάδα δεν τιμωρείται, άρρωστο και το δικαστικό σύστημα”

Print Friendly, PDF & Email

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, με δηλώσεις του μετά την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου, τόνισε πως ο αγώνας του για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο συνεχίζεται, ανέφερε πως εξίσου άρρωστο είναι και το δικαστικό σύστημα, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τη μη τιμωρία του Ολυμπιακού από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με αφαίρεση βαθμών λέγοντας χαρακτηριστικά: «πως το έγκλημα δεν τιμωρείται και ότι το να είσαι έντιμος στην Ελλάδα δεν συμφέρει».

Μεταξύ άλλων ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Τους είχα πει ότι η Μπαρτσελόνα τα κατάφερε με την Παρί Σεν Ζερμέν. Γιατί εσείς να μην μπορείτε;
Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Δείξανε ότι δεν είναι απλά φίλαθλοι, αλλά φίλαθλοι μίας μεγάλης και δυνατής ομάδας. Δεν θα πω ψέματα, μερικές φορές αισθανόμουν την αναπνοή τους και την καρδιά τους να χτυπάει.
Ήθελα πολύ αυτή τη γιορτή. Αυτή την περίοδο υπάρχουν σκάνδαλα και αντιδικίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είπαμε ότι πρέπει να ενωθούμε σαν μία γροθιά. Ζήτησα να μου δώσουν την ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά. Υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος για να καθαρίσουμε το βρόμικο ποδόσφαιρο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα καταφέρουμε.
Υπάρχει μία πολύ δυνατή διαχειριστική ομάδα, ο προπονητής, ο Λούμπος Μίχελ, η ασφάλεια, το τεχνικό επιτελείο, το Γραφείο Τύπου, επιτέλους αισθανόμαστε ότι είμαστε μία ομάδα.
Θα ήθελα οι φίλαθλοι να απολαύσουν αυτά τα συναισθήματα, γιατί τα αξίζουν. Η Τούμπα ήταν υπέροχη όχι γιατί φώναζαν Ιβάν Σαββίδης αλλά επειδή ανάγκασαν τους ποδοσφαιριστές μας να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές του.
Τώρα πρέπει ψύχραιμα να ξεχάσουμε το αποψινό παιχνίδι. Εγώ έχω τον δικό μου αγώνα. Αλλά με τέτοια Τούμπα, τέτοια ομάδα θα μπορέσω να υλοποιήσω όσα έχω υποσχεθεί. Θυμάμαι όσα έχω πει. Δεν θα ντραπώ να αναφέρω αυτά που δεν θα καταφέρω να κάνω.
Είδαμε ότι όχι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά και το δικαστικό σύστημα είναι άρρωστο και το σύστημα της εισαγγελίας. Μόνο το εγκληματικό σύστημα είναι δυνατό. Αυτοί που πετούν το γάντι, όμως δεν αποδέχομαι την πρόκληση. Εγώ θέλω με καθαρές σκέψεις να συνεχίσω και να ακούσουν τον τόνο μου αυτοί που πρέπει να ακούσουν.
Εγώ δεν κάνω πίσω, αλλά είναι κρίμα ότι φάνηκε πως το έγκλημα δεν τιμωρείται και ότι το να είσαι έντιμος στην Ελλάδα δεν συμφέρει.
Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ θυσιάστηκε πέρυσι για να γίνει μία αρχή. Αλλά για αυτό είναι ο ΠΑΟΚ. Θυσιαστήκαμε, λίγοι μας στήριξαν, αλλά το σημερινό ποδόσφαιρο που παίξαμε τα δικαιολογεί όλα όσα έγιναν παρελθόν. Θέλω ο κόσμος να γνωρίζει ότι η ιδέα της κάθαρσης γεννήθηκε στην Τούμπα. Και ο ΠΑΟΚ κέρδισε την πρόκριση σε αυτό το εγκληματικό σύστημα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή