Το αίτημα των διαιτητών για τις δηλώσεις παραγόντων και η «απάντηση» του Κούγια

Print Friendly, PDF & Email

Στη συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου οι διαιτητές θα ζητήσουν από την ΕΠΟ να σταματήσουν οι δηλώσεις εναντίον τους και όσοι προχωρούν σε σχετικές τοποθετήσεις να τιμωρούνται, προκειμένου να ξαναπάρουν τις σφυρίχτρες στα χέρια τους.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Κούγιας κάνει δηλώσεις του Τάσου Σιδηρόπουλου. Πόσο απλό είναι η Ομοσπονδία να δώσει λύση στο πρόβλημα;

Την Παρασκευή (04/01) οι διαιτητές θα έχουν συνάντηση με την ΚΕΔ και την ΕΠΟ για να παρουσιάσουν τα αιτήματά τους προκειμένου να άρουν την αποχή από τα γήπεδα, έπειτα από τη μαφιόζικη επίθεση κατά του Θανάση Τζήλου έξω από το σπίτι του στη Λάρισα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Τάσος Σιδηρόπουλος την Τρίτη (01/01), το βασικό αίτημα των διαιτητών είναι η προστασία τους από δηλώσεις παραγόντων και «κύκλων» ΠΑΕ, ανακοινώσεις ομάδων, πρωτοσέλιδων εφημερίδων και δημοσιευμάτων ιστοσελίδων που θεωρούν ότι τους στοχοποιούν μέσω της επιβολής αυστηρών ποινών.

Μία μέρα μετά, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, «επιτέθηκε» στον διεθνή ρέφερι, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «προσκύνησε τον βεζίρη», κάτι που δείχνει ότι η ατμόσφαιρα είναι «ηλεκτρισμένη» πριν τη συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου.

Μέσα σ’ όλα αυτά, η ΕΠΟ καλείται να διαχειριστεί την κατάσταση με ψυχραιμία και το αίτημα των διαιτητών, το οποίο διατυπώνεται σε ένα τεταμένο κλίμα.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία παρουσιάζεται ότι δεν τιμωρεί τους παράγοντες για τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις τους, κάτι για το οποίο είναι αρχικά υπεύθυνος ο «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας», ο οποίος αφού του γνωστοποιηθούν οι τοποθετήσεις μπορεί να προχωρήσει σε άσκηση πειθαρχικής δίωξης προκειμένου η υπόθεση να εξεταστεί από την Πειθαρχική Επιτροπή που αποτελείται από τακτικούς δικαστές, οι οποίοι με τη σειρά τους θα αποφασίσουν για την τιμωρία ή μη των εμπλεκομένων.

Υπενθυμίζεται ότι παρά των μεγάλο αριθμό δηλώσεων, φέτος είχαμε μόνο δύο περιπτώσεις που επιβλήθηκαν ποινές. Η πρώτη ήταν οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μετά το Ξάνθη-ΑΕΛ για τον διαιτητή Λάμπρου και η δεύτερη για τις δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου στη Ρουμανία περί «ναζιστικής Γερμανίας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή