Το «αντίο» στον Παύλο από ΕΠΟ, Super League, Βασιλειάδη, ΕΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ

Print Friendly, PDF & Email

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις από την EOK, τον ΕΣΑΚΕ, την ΕΣΚΑ, τον ΠΣΑΚ, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Προμηθέα Πατρών, τον Άρη, την Μπαρτσελόνα, τη Μακάμπι, τον Τζόρντι Μπερτομέου, την ΕΠΟ και τη Super League για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ και ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος πληροφορήθηκαν με αίσθημα βαθιάς θλίψης την είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ενας άνθρωπος που αφιέρωσε την ζωή του στον αθλητισμό, με αγνή και ανιδιοτελή προσφορά, και κυρίως στο άθλημα του μπάσκετ, όντας ένας εξ αυτών που συνέδραμαν ουσιαστικά στην εξέλιξή του στην Ελλάδα. Σε εποχές πιο δύσκολες για τον αθλητισμό συνολικά, αλλά και πιο αγνές και με ανιδιοτελή κίνητρα και φίλαθλα αισθήματα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος έβαλε την του σφραγίδα στον χώρο. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ο εκλιπών υπήρξε από τους μεγαλύτερους παράγοντες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ήταν ο δημιουργός της ομάδας του Παναθηναϊκού που κατέκτησε τους έξι ευρωπαϊκούς τίτλους, από τους στυλοβάτες των επιτυχιών του ελληνικού μπάσκετ τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και από τους πρωτοπόρους του επαγγελματικού μπάσκετ στην χώρα μας.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε σε όλη την διαδρομή της ζωής του, ανθρώπινος, πρόθυμος να βοηθήσει τους συνανθρώπους του και προσιτός στον πιο απλό άνθρωπο και φίλαθλο. Ο ΕΣΑΚΕ δεν θα ξεχάσει ποτέ την προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος υπήρξε από τους θεμελιωτές του.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος και την συμπαράσταση τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ θα παραστεί στην κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου, ενώ πριν την έναρξη της σημερινής (10/6) αναμέτρησης για την τελική φάση των πλέι οφ Παναθηναϊκός Superfoods – Ολυμπιακός θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ έχει ως εξής:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το χαμό του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Η “απώλεια” για ολόκληρο τον αθλητισμό, είναι τεράστια, αναλογη με… το μέγεθος του.

Ο θαυμασμός μας, θα είναι αιώνιος για τον ΚΥΡΙΟ Παύλο και θα αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη σε όλη μας τη ζωή.

Χωρίς την παρουσία του, το ελληνικό μπασκετ, δεν θα είχε τόσες επιτυχίες και τον ευχαριστούμε για όσα προσέφερε στο άθλημα μας.

Καλό ταξίδι…».

Η ανακοίνωση της ΕΣΚΑ:
«Το ΔΣ και σύσσωμο το προσωπικό της ΕΣΚΑ εκφράζουν τα θερμότατα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος «έφυγε» από την ζωή, ξεκινώντας για το μεγάλο «ταξίδι», λίγες ημέρες μετά την απώλεια του και του αδερφού του, Κώστα. Ο εκλιπών υπήρξε εμβληματικός παράγοντας του μπασκετικού -και όχι μόνο- Παναθηναϊκού, προσφέροντας ιστορικές και μεγαλειώδεις στιγμές, τόσο προς την αγαπημένη του ομάδα, όσο και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό!».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

«H AEK Β.C. και ο Μάκης Αγγελόπουλος συμμετέχουν στο βαρύ πένθος του Παναθηναϊκού για το χαμό του Παύλου Γιαννακόπουλου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τα λοιπά μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Προμηθέας Πατρών

«Η ΚΑΕ Προμηθέας Πατρώνεκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην Προέδρου και Ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Παύλου Γιαννακόπουλου. Το κενό που αφήνει ο σπουδαίος αυτός παράγοντας είναι δυσαναπλήρωτο, αλλά οι ιδέες του, το πάθος και η αγάπη του για τον Σύλλογό που υπηρέτησε και αγαπούσε, αλλά και το μπάσκετ, γενικότερα, είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη για τον Παναθηναϊκό, αλλά και συνολικά, για τον ελληνικό αθλητισμό.

Ιδιαίτερα, εκφράζουμε, τα θερμά μας συλλυπητήρια στον γιο του εκλιπόντος, τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, την οικογένεια και τους οικείους του αλλά και όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού για την βαριά απώλειά τους.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάσει».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Αρης

«Το ελληνικό μπάσκετ πενθεί και η Ελλάδα όλη πενθεί. Η μπασκετική οικογένεια που έχει προσφέρει στην καλαθοσφαίριση ίσως όσο καμία άλλη, έχασε ένα από τα πιο σημαντικά μέλη της. Ολόκληρη η οικογένεια του ΑΡΗ στο πλευρό της ελληνικής και παγκόσμιας μπασκετικής οικογένειας, στέλνει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Ένας άνθρωπος, το έργο του οποίου θα το καταλάβουμε στις επόμενες γενιές, “έφυγε” από κοντά μας.

Η λέξη συλλυπητήρια δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα μας. Ξέρουμε ότι το πνεύμα του θα είναι πάντοτε κοντά μας».

Συλλυπητήρια από Μακάμπι και Μπαρτσελόνα

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου και στέλνουμε μία πολύ δυνατή αγκαλιά σε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού», έγραψε η Μπαρτσελόνα στο twitter.

Με post στο twitter και η Μακάμπι Τελ Αβίβ αναφέρει πως «πενθεί για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, πρώην προέδρου και ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, τους φίλους και τον οργανισμό του Παναθηναϊκού».

Το «αντίο» από τον CEO της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου:

«Είναι μία δυσάρεστη ημέρα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και για εμένα ειδικότερα γιατί έχασα έναν φίλο με τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ο Παύλος και ο Θανάσης αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη για μετατραπεί ο Παναθηναϊκός στην δύναμη που είναι σήμερα στον αθλητισμό. Η παθιασμένη στήριξη για την ομάδα τους μετέτρεψε τον Παναθηναϊκό σε ένα μοντέλο σπουδαιότητας για τους συλλόγους όλης της Ευρώπης. Ο Παύλος συνεισέφερε με το όραμα και τον πραγματισμό στις αποφάσεις του και βοήθησε το ευρωπαϊκό μπάσκετ να κάνει μερικά βήματα μπροστά στο πλαίσιο της εξέλιξής του. Ήταν ένα αληθινό παράδειγμα αγάπης για το μπάσκετ. Ο Παύλος αφήνει σπουδαία κληρονομιά με επιτυχίες και θα λείψει σε όλους».

H ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου στην οικογένεια και τους οικείους του.

Από τους λιγοστούς αληθινούς «Πατριάρχες» και «Ευπατρίδες» του Ελληνικού Αθλητισμού, ο εκλιπών «σφράγισε» με την πολυεπίπεδη δράση, την ανιδιοτελή και ανεκτίμητη προσφορά και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τα αθλητικά πράγματα τα τελευταία 50 χρόνια στη Χώρα μας.

Η αναγνώριση και η εκτίμηση προς το πρόσωπο και τα επιτεύγματά του ξεπέρασαν τα ελληνικά σύνορα. Η απώλεια του γεμίζει θλίψη το ελληνικό ποδόσφαιρο και σύσσωμο τον Ελληνικό Αθλητισμό. Θα τον θυμόμαστε πάντα”.

Η ανακοίνωση της Super League:

“H Super League εκφράζει τα συλλυπητήριά της και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και τους οικείους του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος αφήνει ανεξίτηλη τη μεγάλη προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό”.

Η δήλωση του Γ. Βασιλειάδη:

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος κατάφερε κάτι σπάνιο στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς μέσα από τη διαδρομή του ως αθλητικός παράγοντας και την τεράστια προσφορά του στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, κέρδισε καθολικά το σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του. Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του και την οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή