Το… ατυχές τουριστικό σλόγκαν της Αλβανίας που θυμίζει απαγωγή!

Print Friendly, PDF & Email

Το διαφημιστικό σλόγκαν που επέλεξαν οι Αλβανοί είναι το «Be taken by Albania». Είναι τόσο τρομακτικό, που μεγάλες ιστοσελίδες παγκοσμίως αναφέρονται στη μικρή χώρα, κυρίως με σκωπτικά σχόλια…

Πως προκύπτει όλος αυτός ο χαμός; Η φράση «be taken» θα ήθελε η γείτονα χώρα να έχει τη σημασία του «μαγευτείτε» ή «ενθουσιαστείτε» από την Αλβανία, εξηγεί η αυστραλιανή ιστοσελίδα News.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα κάνει τον συνειρμό του «απαχθείτε» (θύμα απαγωγής!) από την Αλβανία! Και αυτό προέρχεται από την έκφραση στην ταινία «Taken» (2008) με πρωταγωνιστή τον Λίαμ Νίσον, έναν πρώην πράκτορα της CIA, όπου στην ελληνική γλώσσα μεταφράστηκε «Η αρπαγή».

Στην ταινία η κόρη του Κιμ και η καλύτερή της φίλη Αμάντα, και ενώ βρίσκονται σε διακοπές στη Γαλλία, πέφτουν θύματα απαγωγής από Αλβανούς σωματέμπορους. Ποια είναι η λεπτομέρεια στο σλόγκαν…

Η Αλβανία διαφημίζεται με ένα σλόγκαν που παραπέμπει σε… απαγωγή επίτηδες! Στην επίσημη ιστοσελίδα της εκστρατείας «Be Taken By Albania», αναφέρουν πως στη λαϊκή κουλτούρα η Αλβανία απεικονίζεται ως ένα καταφύγιο συμμοριτών, εγκληματιών και γκάνγκστερ και ίσως είναι καλή για ταινίες, όπως το «Taken», αλλά «είναι εντελώς αναληθής».

«Στην πραγματικότητα, η Αλβανία είναι ένας όμορφος και απίστευτα ασφαλής τόπος να επισκεφθείτε και να ζήσετε», λένε οι Αλβανοί.

Η αντιπολίτευση πάντως στην Αλβανία καταγγέλλει ότι η χώρα έχει γίνει “Κολομβία” της Ευρώπης.

Πηγή: paron.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή