Το Βέλγιο στέλνει την πρώτη γυναίκα πρέσβη στη Σαουδική Αραβία

Print Friendly, PDF & Email

Το συντηρητικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, που επικρίνεται εδώ και χρόνια για τους περιορισμούς που επιβάλλει στις γυναίκες, θα φιλοξενήσει την πρώτη γυναίκα πρέσβη, καθώς το Βέλγιο διόρισε γυναίκα ως διπλωματική εκπρόσωπό του στο Ριάντ.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, η Ντομινίκ Μινέρ, που σήμερα είναι πρέσβης του Βελγίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα αναλάβει από το επόμενο καλοκαίρι επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της χώρας της στη Σαουδική Αραβία.

Θα γίνει έτσι η πρώτη γυναίκα πρέσβειρα στο συντηρητικό σουνιτικό βασίλειο.

Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία είναι υποχρεωμένες να καλύπτονται από την κορυφή μέχρι τα νύχια όταν κυκλοφορούν δημοσίως και να παίρνουν την άδεια του «κηδεμόνα» τους (του συζύγου, πατέρα ή άλλου άνδρα συγγενή τους) για να ταξιδέψουν.

Πρόσφατα ωστόσο ανακοινώθηκε η εισαγωγή μεταρρύθμισης με την οποία θα τους επιτραπεί από το επόμενο έτος να οδηγούν αυτοκίνητα και ποδήλατα.

Ο διορισμός της κ. Μινέρ δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου. Παράλληλα ωστόσο φημολογείται έντονα ότι το Βέλγιο θα στείλει γυναίκα πρέσβη και στην Τεχεράνη του Ιράν.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς είπε ότι η απόφαση να διοριστούν γυναίκες στις πρεσβείες σε πόλεις όπως η Τεχεράνη και το Ριάντ «θα έπρεπε να είναι ευνόητη».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή