Το γύρο του κόσμου η είδηση για παραπομπή σε δίκη του προέδρου του ΟΣΦΠ

Print Friendly, PDF & Email

Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, απασχόλησε και ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Η μαδριλένικη AS έχει τίτλο «Σκάνδαλο στην Ελλάδα!» και αναφέρει πως ο πρωταθλητής Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό:

«Ο Ολυμπιακός μπορεί να καταλήξει στη δεύτερη κατηγορία ή και ακόμη πιο κάτω εξ αιτίας σκανδάλου στημένων αγώνων. Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατηγορείται για στήσιμο δύο ποδοσφαιρικών αγώνων, το Ολυμπιακός – Βέροια τον Ιανουάριο του 2013 και το Ολυμπιακός – Ατρόμητος τον Φεβρουάριο του 2015».

Την είδηση ότι παραπέμπεται σε δίκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αναπαράγει και η μεγάλη αθλητική πορτογαλική εφημερίδα A Bola τονίζοντας: «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, κατηγορείται από την ελληνική δικαιοσύνη για συμμετοχή σε ένα σχήμα που έστηνε παιχνίδια και ο ιστορικός αθηναϊκός σύλλογος κινδυνεύει με υποβιβασμό στις μικρές κατηγορίες. Τα παιχνίδια που βρίσκονται στο στόχαστρο είναι το ματς με τη Βέροια τον Ιανουάριο του 2013 και το παιχνίδι με τον Ατρόμητο τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ μαζί με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, υπάρχουν άλλα 27 άτομα που κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα».

Αναφορές στην υπόθεση κάνουν και άλλα ΜΜΕ όμως το αμερικανικό δίκτυο foxsports και τα γερμανικά kicker και zeit τονίζοντας πως ενώπιον του δικαστηρίου θα τεθούν αντιμέτωποι κι άλλοι παράγοντες του ποδοσφαίρου, όπως ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, πρώην διαιτητές και ποδοσφαιριστές.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή