Το δικό της «σπίτι» αποκτά η ΕΠΣ Λάρισας, παραχωρήθηκε έκταση από τον δήμο

Print Friendly, PDF & Email

Το αίτημα της ΕΠΣ Λάρισας να αποκτήσει το δικό της γήπεδο γίνεται πλέον πραγματικότητα μετά την απόφαση του Δήμου Λαρισαίων να παραχωρήσει οικόπεδο που βρίσκεται στη Νέα Πολιτεία, δίπλα από το δημοτικό κολυμβητήριο.

Ο Δήμος Λαρισαίων παραχωρεί την έκταση για 39 χρόνια , χωρίς να καταβάλει χρήματα από μέρος του για την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων και κτηρίων.

Οι συγκεκριμένοι χώροι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την πλευρά του Δήμου μετά από συνεννόηση με την ΕΠΣΛ για την τέλεση αθλητικών διοργανώσεων τοπικής η πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς και για ελεύθερη χρήση των δημοτών τουλάχιστον 30 ώρες την εβδομάδα. Οι όποιες μελέτες και κατασκευές πραγματοποιηθούν από την ΕΠΣΛ θα πρέπει να έχουν την έγκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων Θάνος Αδαμόπουλος τόνισε ότι «ένα αίτημα δεκάδων ετών και σωματείων έγινε πραγματικότητα με την απόφαση του Δήμου να παραχωρήσει έκταση στην ΕΠΣΛ για να αποκτήσει το δικό της γήπεδο. Αυτό σημαίνει ότι συμβάλουμε στην επίλυση ενός προβλήματος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, όπου πλέον θα έχει το δικό του χώρο και τις δικές του εγκαταστάσεις, καθιστώντας την περιοχή σε ένα αθλητικό πυρήνα, ξεχωριστό για την πόλη και το νομό Λάρισας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Δημήτρης Μπουχλαριώτης επεσήμανε ότι « από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας επιδιώξαμε να η ΕΠΣΛ που είναι η τρίτη μεγαλύτερη ένωση στην Ελλάδα, επιτέλους να αποκτήσει το δικό της σπίτι.

Ευχαριστούμε τη δημοτική αρχή της Λάρισας και ιδιαίτερα τον δήμαρχο κ. Απ. Καλογιάννη καθώς από την πρώτη στιγμή είδε θετικά το εγχείρημα. Το πρώτο βήμα έχει γίνει. Τώρα ξεκινάει η προσπάθεια για τα χρήματα που χρειάζεται να ολοκληρωθεί αυτό το εγχείρημα. Ήδη έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τοπικούς φορείς, όπως, η περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως, γνωρίζεται ο κ. Αγοραστός είναι θετικός και ευελπιστούμε να βρούμε κι άλλους φορείς που θα θελήσουν να βοηθήσουν. Ελπίζω, στο τέλος να καταφέρουμε να φτιάξουμε το σπίτι του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή».

ΠΗΓΗ: ert

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή