Το «ευχαριστώ» του Σ.Δ.Π. Λάρισας στο Γκάγκα, που κρεμάει το σημαιάκι του

Print Friendly, PDF & Email

Ήταν γύρω στις 6, στο ανοιξιάτικο απόγευμα της περασμένης Κυριακής, όταν ο διεθνής Λαρισαίος διαιτητής ποδοσφαίρου Θανάσης Τζήλος, σφύριξε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, τη λήξη του τελευταίου, για τις δύο διαγωνιζόμενες ομάδες αγώνα Super League Παναθηναϊκού – Παναιτωλικού, για τη φετινή σεζόν.

Το σφύριγμα αυτό του Θανάση Τζήλου, δεν ήταν ένα από τα συνηθισμένα παρατεταμένα σφυρίγματα των διαιτητών που δηλώνουν τη λήξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Με τον ήχο αυτό αυτόματα σημειώθηκε και η λήξη μιας πετυχημένης, χρήσιμης, «αμόλυντης» και πανθομολογούμενα διαπρεπούς 23χρονης διαιτητικής καριέρας, αυτής του Λαρισαίου διαιτητή ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΑΓΚΑ.

Όριο ηλικίας επέβαλλε την αποχώρηση του Δημήτρη από την ενεργό Ελληνική διαιτησία, που σίγουρα αφήνει τεράστιο κενό στις τάξεις της, που την κάνει φτωχότερη, όχι μόνο γιατί στερείται ενός ικανού διαιτητή, αλλά η εντιμότητα, το ακέραιο και αδιάβλητο του χαρακτήρα του, είναι προσόντα που σπανίζουν στο χώρο της και με αυτά ο Δημήτρης Γκάγκας πορεύτηκε στη διαιτητική του πορεία, που ξεκίνησε από σχολή διαιτησίας του Συνδέσμου Λάρισας, συνεχίστηκε στα γήπεδα του Νομού μας, άμεσα επεκτάθηκε στα Πανελλήνια και η πανάξια διαιτητική του πορεία κατέληξε στα γήπεδα της Ευρώπης, αφού στο στήθος του έφερε με υπερηφάνεια το «πανάκριβο» σήμα της FIFA!

Την υπερηφάνεια αυτή, δικαιωματικά νιώθαμε και νιώθουμε, όλοι εμείς οι Λαρισαίοι διαιτητές και νομίζουμε και όλοι οι ποδοσφαιράνθρωποι του Νομού μας, που παρακολουθούσαν την εξέλιξή του, που απολάμβαναν τις πολύτιμες διαιτητικές του υπηρεσίες.

Αποφοίτησε από Σχολή του Συνδέσμου μας και ονομάστηκε διαιτητής τη χρονιά 1996, ο Δημήτρης Γκάγκας. Καθηγητής Σωματικής Αγωγής, δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο χώρο και γρήγορα ξεχώρισε θετικά. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2008, πέρασε από όλες τις Εθνικές διαιτητικές κατηγορίες, χωρίς επιπλήξεις, πειθαρχικά παραπτώματα ή τιμωρίες, μόνο με επαίνους και αποδοχή. Από τον Φεβρουάριο αυτό, ακολουθώντας τις επιταγές του Κανονισμού, επέλεξε την ιδιότητα του βοηθού διαιτητή και με αυτή αξιολογήθηκε στο πρωτάθλημα της Super League και στη λίστα αυτή παρέμεινε συνεχόμενα μέχρι το μνημονευόμενο στην πρώτη παράγραφο ανοιξιάτικο απόγευμα. Πρωτοφανές κατόρθωμα: 11 συνεχόμενα χρόνια στην Α΄ Έθνική!!! Συμμετοχή σε πλέον των 200 αγώνων της Super League και του επαγγελματικού Κυπέλλου.

Οι ικανότητες, ο χαρακτήρας και η ηθική του Δημήτρη Γκάγκα οδήγησαν τους υπεύθυνους του Ελληνικού ποδοσφαίρου στην απόφαση να τον προτείνουν σαν διεθνή βοηθό διαιτητή, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τη FIFA και από το 2010 έως το 2015 ο Δημήτρης»κρέμασε» στο στήθος του το σήμα της διεθνούς Ομοσπονδίας και είχε συνολικά 53 συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες εκτός Ελλάδας.

Το αξιοσημείωτο που αντανακλά από τον χαρακτήρα του αποχωρήσαντα διαιτητή, είναι το γεγονός ότι στη διάρκεια της καταξιωμένης πορείας του στην Ελλάδα και Ευρώπη, ποτέ δεν «σνομπάρισε» το τοπικό μας ποδόσφαιρο και τον Σύνδεσμο που τον ανέδειξε, προσφέροντας ανελλιπώς τις υπηρεσίες του, τις ημέρες που δεν είχε άλλες διαιτητικές υποχρεώσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Νομού Λάρισας, πιστεύοντας ότι διερμηνεύει και τα αισθήματα της τοπικής Διοργανώτριας ποδοσφαιρικής Αρχής, όλων των παραγόντων των τοπικών ποδοσφαιρικών σωματείων και της απέραντής φίλαθλης μάζας του Νομού μας, θέλει σήμερα να απευθυνθεί προς το πανάξιο μέλος του, τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΑΓΚΑ και να τον:

  • Συγχαρεί για τα όσα μεγάλα και αξιόλογα πέτυχε στη διαιτητική του καριέρα
  • Να του εκφράσει τις άπειρες ευχαριστίες για την τιμή που πρόσφερε στη Λαρισινή Διαιτησία και το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δημήτρη Γκάγκα, θα είσαι πάντοτε στη λίστα των Μεγάλων του Συνδέσμου μας και επιθυμία μας είναι η συνέχιση των πολύτιμων υπηρεσιών σου στον Σύνδεσμό μας, φυσικά από άλλα μετερίζια… Ο Θεός να σου δίνει Υγεία και να μην αλλοιώσεις ποτέ τον αδαμάντινο χαρακτήρα σου!!!

                                 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

                                 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή