H Super League εκβιάζει την ΕΠΟ, αλλά στρέφεται και κατά του ευεργέτη της!

Print Friendly, PDF & Email

Θέμα με την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών προέκυψε έπειτα από το μετά ξύλου ΔΣ της Super League, με τα μέλη του συνεταιρισμού να απειλούν ότι θα κάνουν πίσω αν η ΕΠΟ δεν πάρει πίσω την απόφασή της για τη διεξαγωγή μπαράζ για μία θέση στην πρώτη τη τάξει κατηγορία μεταξύ του 13ου και του δεύτερου της Football League.

Οι πρόεδροι των ομάδων δεν αναλογίζονται ότι το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους ίδιους να έχουν δεχτεί την αναδιάρθρωση, με επτά ΠΑΕ να έχουν συμφωνήσει με την ΕΡΤ για την παραχώρηση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων, ως αντάλλαγμα.

Ολες αυτές οι σουρεαλιστικές καταστάσεις λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια της Επιτροπής Παρακολούθησης που όρισε η FIFA στην ΕΠΟ, η οποία βλέπει συμπεριφορές που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σοβαρές και πηγαίνουν το ποδόσφαιρο πολλά βήματα πίσω.

Θεατής σε όλο αυτό το σκηνικό είναι και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος βλέπει το “οικοδόμημά” του να υπονομεύεται από τους βασικούς συμπαίκτες του, δηλαδή τους ευνοημένους της Super League!

Τώρα που η “αγαπημένη του” (του Βασιλειάδη) Super League “απειλεί” να τινάξει τα σχέδιά του στον αέρα (ασχέτως αν πρόκειται για άσφαιρα πυρά) θα βγάλει ο υφυπουργός Αθλητισμού  κάποια διαρροή, όπως είχε κάνει στην ΕΠΟ έπειτα από εσφαλμένη ενημέρωση, ή θα προτιμήσει να σωπάσει, παρακολουθώντας το θέατρο του παραλόγου, με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους του συμπαίκτες;

Μάλλον όχι…

Εν κατακλείδι, ο συναιτερισμός δεν έχει περιθώρια, ούτε νομικά, ούτε άλλα για να περάσει τι θέσεις του και να ανατρέψει αυτά που έχει συμφωνήσει, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τηλεοπτικά συμβόλαια.

Οι “απειλές” που εκτοξεύει είναι άνευ ουσίας. Ένα κακόγουστο παιχνίδι που παραπέμπει σε συντεχνία με νοοτροπίες παλαιότερων εποχών, από τις οποίες το ποδόσφαιρο πρέπει να ξεφύγει…

Οι “απειλές” δεν στρέφονται κατά της ΕΠΟ. Στρέφονται κατά του Βασιλειάδη. Αυτό και η κυβέρνησή του, με τα λεφτά της ΕΡΤ και τη συνδρομή της Ομοσπονδίας υλοποίησαν προχώρησαν το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλήματων, με ευνοούμενες οικονομικά επτά ομάδες της Super League, που δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο και απειλούσαν να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα.

Και το “ευχαριστώ” του συνεταιρισμού ποιο είναι; Nα απειλεί να τινάξει στον αέρα μια συμφωνία για την οποία οι επτά από τις 16 ομάδες υπέγραψαν τηελοπτικό συμβόλαιο με όρους που δεν θα μπορούσαν να βρουν αλλού και οι υπόλοιπες ομάδες έτρεξαν στον Παππά και στον Βασιλειάδη για να αποσπάσουν προφορική υπόσχεση, ότι αν τα χαλάσουν με τη NOVA, η πόρτα της ΕΡΤ θα είναι ανοιχτή γι’ αυτούς.

Ακόμα και η ελληνική γλώσσα ίσως αποδεικνύεται φτωχή για να περιγράψει τη νοοτροπία των παραγόντων της Super League.

Ίσως αυτό που ταιριάζει περισσότερο είναι το ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή