Το κατηγορητήριο του Ολυμπιακού από το Πειθαρχικό Όργανο της Super League 1

Print Friendly, PDF & Email

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League κάλεσε σε απολογία την Παρασκευή, 6-12-2019 και ώρα 11:00, τον Ολυμπιακό για όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Με ποινή κεκλεισμένων των θυρών από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές κινδυνεύει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με την κλήση του σε απολογία.

Οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν μεταξύ άλλων με το άρθρο 15 4α και 4β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α)Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ έως εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β)Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, απόδύo(2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές».

Αναλυτικά το κατηγορητήριο αναφέρει τα εξής:

1. Υβριστικά συνθήματα «βούλγαροι» και «είναι που@@@ των Παοκτζήδων οι μάνες»

2. Πάνω από 250 πυρσοί, καπνογόνα και κροτίδες με συνέπεια την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα για οκτώ λεπτά λόγω περιορισμένης ορατότητας. Ρίψεις 5 κροτίδων/πυρσών πίσω από το τέρμα πλησίον του κόρνερ.

3. Χρήση λέιζερ σε βάρος ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

4. Πριν την άφιξη της φιλοξενούμενης ομάδας στον εν γένει χώρο του γηπέδου, ήτοι στο διάδρομο προ της εισόδου των δημοσιογράφων 15- 20 άτομα που έφεραν διαπιστεύσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξύβρισαν την αποστολή του ΠΑΟΚ που κατευθυνόταν προς τ’ αποδυτήρια και προέβησαν στη ρίψη ενός μπουκαλιού εναντίον τους. Στη συνέχεια επιτέθηκαν απρόκλητα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που προστάτευαν την αποστολή του ΠΑΟΚ με πλαστικά μπουκάλια νερού, μεταλλικά αντικείμενα, πόμολα και κάδους απορριμμάτων. Αποτέλεσμα των ως άνω βιαιοπραγιών ήταν ο τραυματισμός ενός αστυνομικού και η φθορά ενός υπηρεσιακού κράνους.

5. Κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου οκτώ άτομα που έφεραν διαπιστεύσεις του Ολυμπιακού εισήλθαν εντός του χώρου των αποδυτηρίων και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή