Το μήνυμα της NOVA, η πρόταση της ΑΕΚ και η περίπτωση του ΟΤΕ

Print Friendly, PDF & Email

Κινητικότητα υπάρχει στο θέμα των των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League, εν αναμονή της απάντησης της NOVA στην πρόταση του συνεταιρισμού περί μείωσης 8% του τηλεοπτικού συμβολαίου, με προϋπόθεση την καταβολή 6,5 εκάτ. ευρώ από χρωστούμενα και ρήτρες εντός του Ιουλίου.

Η πρόταση της NOVA είναι μείωση 18% του τηλεοπτικού συμβολαίου.

Πηγές προσκείμενες στο συνδρομητικό κανάλι υποστηρίζουν ότι “η Nova δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τον συνεταιρισμό της Super League, ότι από την πλευρά της έχει ζητήσει από τον συνεταιρισμό τη μείωση των ομάδων, ως λύση – μονόδρομο στην προσπάθεια αναβάθμισης του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και καλεί τους εμπλεκόμενους παράγοντες, έστω και στις … καθυστερήσεις, να λάβουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για τη βελτίωση του πρωταθλήματος”.

Η πρόταση της ΑΕΚ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Live Sport» η ΑΕΚ έριξε στο «τραπέζι» των συζητήσεων στη Super League την ιδέα για δημιουργία καναλιού, που θα μεταδίδει τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Η πλευρά της ΑΕΚ θα ψάξει το θέμα με τα δεδομένα που υπάρχουν στο εξωτερικό, σχετικά με την καλύτερη εκμετάλλευση των τηλεοπτικών και στη συνέχεια θα παρουσιάσει στη Λίγκα ένα συγκεκριμένο πλάνο, με την εποπτεία και επεξεργασία της έρευνας να έχει ο διευθύνων σύμβολους της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου.

Το κανάλι της Λίγκας θα μπορεί να βρίσκεται στο μπουκέτο της Nova, της Cosmote TV ή και των δύο συνδρομητικών και ο συνεταιρισμός θα μπορεί να ζητάει για τα σαββατοκύριακα των αγώνων 1,5 ευρώ για κάθε συνδρομητή, κάτι που σημαίνει πως στο τέλος της σεζόν μπορεί να έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα ξεπερνάει τα 30 εκ. ευρώ.

Μία άλλη σκέψη είναι η δημιουργία κοινοπραξίας καναλιού, στην οποία θα μετέχει η Super League και θα προσφέρει το προϊόν του πρωταθλήματος διεκδικόντας ένα μεγάλο μερίδιο από τη διαφημιστική πίτα και από τις συνδρομές.

Η περίπτωση του ΟΤΕ TV

Μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί φέρονται να έχουν γίνει επαφές κάποιων ΠΑΕ με την πλευρά του ΟΤΕ ΤV.

Ωστόσο, το έτερο συνδρομητικό κανάλι, θέλει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τη NOVA πριν μπει σε ουσιαστικές συζητήσεις με τις ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή