Οι “κόκκινες γραμμές” και η θέση των “άστεγων” στο παζάρι της αναδιάρθρωσης

Print Friendly, PDF & Email

Πραγματοποιείται την Τετάρτη 27/6 η καθοριστική συνάντηση Βασιλειάδη – Super League για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Ο Βασιλειάδης προτείνει ένα πενταετές πακέτο στήριξης οικονομικής στήριξης των ΠΑΕ μέσω της ΕΡΤ, αλλά ζητεί αντισταθμιστικά το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 20 ομάδες (αντί για 16) και εν συνεχεία να υπάρξει άμεση μείωση ώστε το μεθεπόμενο με πρωτάθλημα να διεξαχθεί με δέκα ομάδες.

Από την άλλη, η Super League θα κινηθεί στις εξής κατευθύνσεις:

Πρώτον, το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει με επτά ομάδες (Παναθηναϊκός, Άρης, ΟΦΗ, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Λαμία και Απόλλωνας) χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Αυτές οι έξι ομάδες (πλην Ξάνθης) έχουν υπογράψει ότι δεν θα κινηθούν μεμονωμένα και πως θα μπλοκάρουν την έναρξη της λίγκας εφόσον δεν βρουν τηλεοπτική στέγη.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων, ενώ το ποσό που διεκδικούν ανέρχεται στα 15 εκάτ. ευρώ.

Δεύτερον οι ΠΑΕ απορρίπτουν την πρόταση του Βασιλειάδη για πρωτάθλημα με 20 ομάδες, όμως αντιπροτείνουν τη σταδιακή μείωση του αριθμού των ομάδων του πρωταθλήματος, δηλαδή την ερχόμενη σεζόν να πέσουν τέσσερις και να ανέβουν δύο, ενώ ο Βασιλειάδης αν δεν περάσει η πρόταση για πρωτάθλημα με 20 ομάδες προτείνει ως plan b να υποβιβαστούν από το επόμενο πρωτάθλημα έξι ομάδες και να ανέβουν δύο ώστε το μεθεπόμενο πρωτάθλημα να γίνει με 12 ομάδες, κάτι που αρνούνται οι ΠΑΕ της Super League.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή