Το μυστικό που κρατάει ανοιχτή την αύξηση των ομάδων στη Super League 2

Print Friendly, PDF & Email

Οσο η τροπολογία του Βασιλειάδη για τη σύσταση της Super League 2 καθυστερεί τόσο θα φουντώνουν οι φήμες και θα υπάρχουν διάφορα σενάρια για τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος στη νεοσύστατη κατηγορία. Παράλληλα εντείνονται οι πιέσεις όσων αντιδρούν στην αναδιάρθρωση.

Η μεγαλύτερη αντίδραση προκύπτει από τις πρωταθλήτριες και δευτεραθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής οι οποίες θα ανέβουν σε μία επαγγελματική κατηγορία (Football League), η οποία όμως θα είναι ξανά το τρίτο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα, όπως είναι σήμερα η Γ εθνική.

Σύμφωνα με το πλάνο της αναδιάρθρωσης και την απόφαση της ΕΠΟ, την ερχόμενη σεζόν η Super League 1 θα αποτελείται από 14 ομάδες, η Super League 2 από 12 και η Football League από 14.

Σε ό,τι αφορά στη Super League 2, την κατηγορία προβλέπεται ότι θα συνθέσουν οι οχτώ ομάδες από τις θέσεις τρία έως δέκα της φετινής Football League, οι τρεις ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Super League και η ομάδα που θα χάσει το μπαράζ μεταξύ της 13ης της Super League και της 2ης της Football League.

Παρόλα αυτά το τελευταίο σενάριο που φέρεται να βρίσκεται υπό επεξεργασία σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikisports.blogspot.com, προβλέπει τη διεξαγωγή αγώνων μπαράζ μεταξύ των οκτώ πρωταθλητών (ΑΟ Καβάλας, Κρόνος Αργυράδων, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας, Ιάλυσος, Αιγάλεω και Ασπρόπυργος, Βέροια) για δύο έξτρα θέσεις στη νέα Super League 2. Το νέο αυτό σενάριο θέλει επίσης οι υπόλοιπες έξι ομάδες να πηγαίνουν στην Football League, αλλά το ίδιο να συμβαίνει και με τους οκτώ δευτεραθλητές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστούν τα μπαράζ για τα οποία ωστόσο έχει ήδη γίνει η κλήρωση.

Μέχρι στιγμής ο υφυπουργός Αθλητισμού αρνείται κατηγορηματικά να δεχθεί το αίτημα για αύξηση των ομάδων της Super League 1 και το συνδέει με τη σύμβαση που υπάρχει ανάμεσα στην ΕΡΤ και επτά ομάδες του συνεταιρισμού.

Όμως ακόμη και ο ίδιος ο Βασιλειάδης δεν αρνείται να συζητήσει αύξηση των ομάδων της Super League 2, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από το Υπουργείο όσο και από τη Super League, η αύξηση των ομάδων της νεοσύστατη κατηγορίας δεν απαγορεύεται από τη σύμβαση με την ΕΡΤ, διότι σε αυτήν αναφέρεται ότι το πρωτάθλημα πρέπει να διεξαχθεί με τουλάχιστον 12 ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι αν διεξαχθεί και με δύο επιπλέον η σύμβαση δεν παραβιάζεται. Αντίθετα για τη Super League 1 η τηλεοπτική σύμβαση προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό 14 ομάδων.

Οσο λοιπόν η τροπολογία δεν κατατίθεται τόσο το θέμα θα παραμένει ανοιχτό.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή