“Το ΟΑΚΑ είναι ασυντήρητο από το 2004. Καμία συντήρηση για το στέγαστρο”!

Print Friendly, PDF & Email

Συνέντευξη στην εφημερίδα «SPΟRTIME» με αφορμή τον αθλητικό νόμο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα παραχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Μεταξύ άλλων είπε:

-Για το εκλογικό σύστημα των ομοσπονδιών: «Η παρέμβαση στα εκλογικά συστήματα των ομοσπονδιών, απαγορεύεται από τους διεθνείς κανόνες και τον Ολυμπιακό χάρτη. Συμφωνούμε με το 1/3 των γυναικών που θέλει η κυβέρνηση για παράδειγμα, θέλουμε και περισσότερες γυναίκες, αλλά και νέα πρόσωπα. Είναι επιδίωξή μας, αλλά να γίνει σε λογικά πλαίσια. Να υπάρχει πρόβλεψη αν οι υποψήφιες είναι στον αριθμό που πρέπει, να εκλέγονται αυτόματα όλες. Αν είναι λιγότερες, πρέπει να ρυθμιστεί διαφορετικά το ζήτημα. Πολλά κομμάτια του νομοσχεδίου, γράφτηκαν στο πόδι. Πρόχειρα. Δεν μπορώ να εκφραστώ για τα επαγγελματικά σπορ, αλλά για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, χρειάζονται τομές. Οχι παρεμβάσεις στις εκλογικές διαδικασίες των ομοσπονδιών».

-Για την έμμισθη θέση του προέδρου αθλητικής ομοσπονδίας που διοργανώσει επαγγελματικά πρωταθλήματα: «Ακούστηκε ότι αντιδρούμε στο θέμα να πληρώνονται ή όχι, οι πρόεδροι ομοσπονδιών. Στο εξωτερικό, το θέμα αυτό έχει λυθεί. Για προέδρους και γενικούς Γραμματείς, είναι πλήρης απασχόληση και πρέπει να πληρώνονται. Μπορεί ο νομοθέτης να προβλέπει, να πληρώνονται από τις χορηγίες που παίρνουν οι ομοσπονδίες, ώστε να μην επιβαρύνεται το κράτος».

-Για την κατάσταση στο ΟΑΚΑ: «Το ΟΑΚΑ είναι ασυντήρητο από το 2004. Για το στέγαστρο δεν έχει γίνει ούτε μία συντήρηση από τότε που κατασκευάστηκε! Και αυτό είναι επικίνδυνο και μπορεί να έχει παρενέργειες, που θα μας κάνουν πρωτοσέλιδο για λάθος λόγους…».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή