Το Παγκόσμιο Κύπελλο σε αριθμούς: Εσοδα 12,5 δις ευρώ για τη Ρωσία

Print Friendly, PDF & Email

Λίγες ημέρες μετά την λήξη του παγκοσμίου κυπέλλου 2018, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο χαρακτήρισε το Μουντιάλ της Ρωσίας ως την «καλύτερη διοργάνωση όλων των εποχών». Οι αριθμοί τον επιβεβαιώνουν σε οικονομικό επίπεδο, αφού η ρωσική οικονομία είχε έσοδα 12,5 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, η FIFA δημοσίευσε μια έκθεση με τα στατιστικά στοιχεία όλων των ομάδων που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και αφορούν περισσότερο το αγωνιστικό κομμάτι.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση που δόθηκε στην δημοσιότητα από την οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ 2018, η κορυφαία διοργάνωση, έφερε έσοδα στην ρωσική οικονομία, ύψους 12,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το 1,1% του ΑΕΠ της μεγαλύτερης χώρας του πλανήτη. Και όλα αυτά σε βάθος πενταετίας, δεδομένου ότι οι σχετικοί υπολογισμοί, αφορούν στο χρονικό διάστημα από το 2013 μέχρι το 2018. Περίοδος κατά την οποία -πάντα με αφορμή το παγκόσμιο κύπελλο- δημιουργήθηκαν 315.000 νέες θέσεις εργασίας σε ετήσια βάση!

Οπως, μάλιστα, προστίθεται στην προαναφερθείσα έκθεση, που παρουσιάσθηκε στην Ντόχα του Κατάρ από τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής, Αλεξέι Σορόκιν, οι θετικές συνέπειες για την ρωσική οικονομία, θα συνεχιστούν και την επόμενη πενταετία. «Τα στοιχεία που προέκυψαν από την συγκεκριμένη έκθεση, είναι εκπληκτικά», σχολίασε ο Σορόκιν, ο οποίος επισκέφθηκε την Ντόχα για να μιλήσει σε εκδήλωση για το ποδόσφαιρο, στην χώρα που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022.

Σε ότι αφορά στα στατιστικά της FIFA για τη διοργάνωση, που ολοκληρώθηκε εδώ και τρεις μήνες, η νικήτρια Γαλλία βρίσκεται μόλις στην 19η θέση μεταξύ των εθνικών ομάδων με το υψηλότερο ποσοστό κατοχής μπάλας και στην 16η θέση για τις εθνικές ομάδες που έχουν κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα.

Η Ισπανία έμεινε εκτός των «16», έστω κι αν είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο κατοχής μπάλας ανά αγώνα (69%). Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία, η οποία, παρά το 67%, αποκλείσθηκε στην φάση των ομίλων. Στην τρίτη θέση, άλλη μία μεγάλη απογοήτευση της διοργάνωσης, η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι (64%).

Η Σερβία, αποδείχθηκε η ομάδα που έκανε τα περισσότερα χιλιόμετρα στον αγώνα. Κατά μέσο όρο 113 χιλιόμετρα ανά παιχνίδι, με τη Γαλλία να βρίσκεται στη 28η θέση με μόλις 101 χιλιόμετρα.

Η εθνική Γαλλίας του Ντιντιέ Ντεσάμπ, προτίμησε να επικεντρωθεί σε ένα πιο κάθετο παιχνίδι, χωρίς να χρειάζεται να το κατευθύνει με την μπάλα στα πόδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή