Το παρασκήνιο για τις πληρωμές των δαιτητών και η κόντρα Χούμπελ – Στράτου

Print Friendly, PDF & Email

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την απόφασή της να προπληρώνονται οι διαιτητές ώστε να μην εμφανιστεί ξανά το φαινόμενο να είναι απλήρωτοι, όχι μόνο για το τρέχον πρωτάθλημα, αλλά και για το προηγούμενο, όμως μέχρι να φτάσουμε ως εκεί εκτυλίχθηκε έντονο παρασκήνιο με διαβουλεύσεις και διαξιφισμούς, το οποίο παρουσιάζει το SoccePlus.

Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. που έγινε τη Δευτέρα (20/11) στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, που διόρισε η FIFA στην ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ, έθεσε ξανά το θέμα της έγκαιρης αποζημίωσης των διαιτητών και της άμεσης καταβολής των οφειλομένων.

Ο πρόεδρος της Super League αντέδρασε και ζήτησε τα χρήματα των διαιτητών να καταβάλλονται από τον δεύτερο γύρο ανά μήνα, αλλά η καταβολή των χρημάτων να γίνεται στο στο τέλος κάθε μήνα για τις τέσσερις αγωνιστικές που έχουν προηγηθεί.

Μάλιστα για τις αγωνιστικές από τη 12η έως τη 15η ο Στράτος πρότεινε να πληρωθούν σε τρεις δόσεις με καταληκτική δόση τον Μάρτιο.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Χούμπελ, ο οποίος φέρεται να του είπε ότι πρέπει να τελειώσουν τα αστεία και ότι οι διαιτητές θα πρέπει να εξοφληθούν και εφεξής να προπληρώνονται.

Ο Στράτος ήταν ανυποχώρητος. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ διεκόπη για να γίνει ιδιαίτερη συζήτηση των εκπροσώπων της FIFA με τον Γραμμένο και όταν η συζήτηση αυτή τελείωσε, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανακοίνωσε στα μέλη της Ε.Ε. ότι από την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος έως την 15η τα χρήματα θα δοθούν από την ΕΠΟ, παρότι η καταβολή της αποζημίωσης των διαιτητών βαραίνει τη Super League, και θα παρακρατηθούν από τη Super League, από τα χρήματα που θα έπρεπε να της επιστραφούν από τα πρόστιμα και αντιστοιχούν στο 40% των προστίμων.

Από την έναρξη του δεύτερο γύρου τα χρήματα για τις διαιτησίες θα μπαίνουν στην αρχή κάθε μήνα και όποια ομάδα δεν καταβάλλει το ποσό που της αναλογεί θα τιμωρείται με μη ορισμό διαιτητή στον επόμενο αγώνα της.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή