Αρχική ΕΠΟ Το ποδοσφαιρικό Grexit απομακρύνεται, η επιτροπεία της ΕΠΟ παραμένει

Το ποδοσφαιρικό Grexit απομακρύνεται, η επιτροπεία της ΕΠΟ παραμένει

Παρά τα επεισόδια που έγιναν-σαφώς μικρότερης έκτασης απ’ όσα συνέβησαν πέρσι στο Πανθεσσαλικό-ο τελικός του Κυπέλλου διεξήχθη και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν στην ΕΠΟ αναφέρουν ότι ο κίνδυνος του ποδοσφαιρικού Grexit, το οποίο έχει προτείνει η Επιτροπή Παρακολούθησης στην FIFA, απομακρύνεται, ωστόσο η Ομοσπονδία και το ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει θα παραμείνουν υπό την εποπτεία των FIFA-UEFA.

Αυτό σημαίνει ότι η διαιτησία θα παραμείνει υπό τον έλεγχο των δυο υπερεθνικών θεσμών και μάλιστα θεωρείται βέβαιο ότι στην ΚΕΔ θα προστεθεί ένα ακόμη μέλος από το εξωτερικό, κάτι για το οποίο σας είχε ενημερώσει το SoccerPlus.

Επίσης, στο καλύτερο σενάριο για την ΕΠΟ, η FIFA θα ζητήσει να υλοποιηθούν όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση στα γραφεία της (26/04) μεταξύ της Ομοσπονδίας, της Επιτροπής Παρακολούθησης και μελών της FIFA και αφορούν θέματα βίας, λειτουργίας της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης και αντιμετώπισης των δημόσιων δυσμενών κρίσεων κατά οργάνων του ποδοσφαίρου από ΠΑΕ και παραγόντων τους.

Τέλος, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές και στην καθημερινή λειτουργία της ΕΠΟ.

Exit mobile version