Το “Πρώτο Θέμα” κατά Ιβάν και Μάρη και η απάντηση από την “24 Media”

Print Friendly, PDF & Email

Oι δύο όμιλοι ΜΜΕ ανταλλάσουν πυρά…

Καταρχάς ξεκίνησε το Πρώτο Θέμα με ρεπορτάζ που είχε ως τίτλο: «Σαββίδης και Μάρης πήδηξαν από το “κόκκινο” τρένο»Εγραφαν σχετικά: «Την προηγούμενη εβδομάδα δύο εκδοτικές αποφάσεις έφεραν στο προσκήνιο το “αναμενόμενο”. Ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας του καθημερινού Εθνους, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα ο Δημήτρης Μάρης έκλεινε τον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό News247 και τον μετέτρεπε σε μουσικό. Αν για τον Ιβάν τα πράγματα ήταν σαφή -έκλεισε την εφημερίδα γιατί δεν άντεχε την οικονομική αιμορραγία-, για τον Μάρη ήταν λίγο καμουφλαρισμένα. Για το λουκέτο επικαλέστηκε αποφάσεις του ΕΣΡ, ότι δηλαδή ο σταθμός δεν είχε άδεια για ενημερωτική λειτουργία. Μόνο που σε αυτή την κατάσταση λειτουργούν αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί οι οποίοι διαπραγματεύονται με το ΕΣΡ τη λειτουργία τους χωρίς να ρίχνουν «μαύρο» και αναμένουν τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου που θα καθορίσει το μέλλον τους. Αρα είναι πολύ πιθανό ο επιχειρηματίας απλώς να χρησιμοποίησε προσχηματικά το ΕΣΡ για να προχωρήσει άμεσα στα σχέδιά του».

Και συνέχιζε«Εδώ και περίπου τρία χρόνια οι φορολογικές αρχές -περιέργως- δεν πολυασχολούνται με μια σοβαρότατη φορολογική εκκρεμότητα της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ του Μάρη, ενώ πλήρεις φάκελοι με στοιχεία βρίσκονται στα γραφεία τους. Τυχαίο; Είναι άγνωστες οι επόμενες προθέσεις και τα σχέδια του Μάρη».

Το News247 δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια. Και βγήκε να δώσει «μια πρώτη (οφειλόμενη) απάντηση στο Πρώτο Θέμα και τον εκδότη του Τάσο Καραμήτσο»σημειώνοντας«Μπορεί ο εκδότης του Πρώτου Θέματος, που φαντάζεται κόκκινα, πράσινα και μπλε τρένα, αλλά έχει κλείσει πρώτη θέση στο τρένο του κιτρινισμού, να ισχυριστεί το ίδιο; Ότι δηλαδή το μέσο του είναι απολύτως οικονομικά ανεξάρτητο και η χρηματοδότησή του διαφανής; Προφανώς, όταν κάποιοι λειτουργούν ανενόχλητοι σε συνθήκες αδιαφάνειας και συναλλαγής, ερμηνεύουν και αντίστοιχα κάθε κίνηση στον χώρο των ΜΜΕ και φαντάζονται ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Οι πολίτες και οι αναγνώστες έχουν γνώση και μπορούν να καταλάβουν, ότι η ανεξαρτησία στη λειτουργία των ΜΜΕ δεν μπορεί παρά να βασίζεται στην οικονομική τους ανεξαρτησία, στην υγιή επιχειρηματικότητα και στις καθαρές σχέσεις με το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία».

Πηγή: e-tetradio

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή