Το ραντεβού Γεραπετρίτη με τον αντιπρόεδρο της FIFA και τα τέσσερα θέματα της ατζέντας

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ
Print Friendly, PDF & Email

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, που έχει αναλάβει από την πλευρά της κυβέρνησης το χειρισμό των θεμάτων του ποδοσφαίρου, με τα οποια αποφασίστηκε η συνολικότερη ενασχόληση μετά τις αποφάσεις της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, αναμένεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της FIFA και Πρόεδρο της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Greg Clarke, τη Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών Emily Shaw και τεχνικά κλιμάκια της Διεθνούς Ομοσπονδίας για θέματα ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τη Δευτέρα 10/02 στη Ζυρίχη.

Όπως έχει γίνει επίσημα γνωστό στο επόμενο διάστημα θα έρθει στην Ελλάδα ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, ενώ αντίστοιχη πρόταση θα υποβληθεί και προς τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Η κυβέρνηση στην ατζέντα βάζει τέσσερα θέματα όπως προκύπτει από όσα δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας. Τα δύο είναι η αντιμετώπιση της βίας και των χειραγωγημένων αγώνων.

Πρόκειται, όμως για δύο θέματα, που ήδη αποτελούν αντικείμενο της επιτροπής που είχε συστήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Αυγενάκης με εκπροσώπους των FIFA/UEFA και άλλους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΠΟ, Super League κ.α.).

Μαζί με αυτά τα θέματα η κυβέρνηση θέλει να βάλει στο τραπέζι και το θέμα του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ αλλά και της “ανεξαρτητοποίησης” της διαιτησίας, όπως αντιλαμβάνεται αυτήν την “ανεξαρτησία” η κυβέρνηση σε επίπεδο λειτουργίας και δομών.

Όμως αυτά τα δύο θέματα αγγίζουν το λεγόμενο “σκληρό πυρήνα” του “αυτοδιοίκητου” και οι FIFA/UEFA έχουν εκφραστεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις πολλές φορές, όσο αφορά τη χώρα μας και όχι μόνο, από το 2000 και μετά.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή