Το ρεσιτάλ του Μανθάνο στην Τούμπα και η διαιτησία… “καρναβάλι” στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟ

Print Friendly, PDF & Email

Για ρεσιτάλ διαιτησίας του Χιλ Μανθάνο στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (3-1) έκανε λόγο ο κριτής του Master REF, Κώστας Ακρίδας, τονίζοντας ότι οι Ελληνες διαιτητές από την παρουσία του σε ένα τόσο δύσκολο ματς.

Αντίθετα, ο κ. Ακρίδας είδε τον Γιώργο Κομίνη στο ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (1-0) να μην αποβάλλει τον Σκόνδρα σε δύο περιπτώσεις, με κυριότερη την αγκωνιά στον Ινσούα και να μην δίνει πέναλτι στους “πράσινους” στο 88′ για τράβηγμα του Αθανασιάδη στον Παντελάκη.

Αναλυτικά:

Αγώνας: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1, Διαιτητής: Μανθάνο, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

“Ο Μανθάνο έδωσε ρεσιτάλ διαιτησίας στην Τούμπα. Εδειξε ότι έχει φοβερή φυσική κατάσταση, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και δεν άφησε να αμφισβητηθούν οι αποφάσεις του.

Στο 15′ δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο μαρκάρισμα του Κούτρη στον Ζαμπά στην περιοχή του Ολυμπιακού. Σωστά ο διαιτητής συνέχισε το ματς. Το ίδιο ισχύει και για τη φάση του 48′, όταν βρέθηκε στο έδαφος ο Ελ Καντουρί έπειτα από μαρκάρισμα του Τοροσίδη.

Στο 69′ ορθώς ακυρώθηκε το γκολ του ΠΑΟΚ, καθώς ο Ακπομ είναι σε θέση offside.

Στο 78′ ο Σισέ φαίνεται να βάζει το χέρι του στο Ολιβέιρα. Δεν μπορούμε να πάρουμε θέση για το αν υπήρχε μόνο επαφή ή είχαμε και σπρώξιμο. Πάντως, ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση έδειξε σίγουρος για τη φάση.

Στο τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο ξεκίνημα της φάσης, με τον Ακπομ να παίρνει καθαρά τη μπάλα.

Τέλος, αναφορικά με την ένταση στο φινάλε, ο διαιτητής τη διαχειρίστηκε σωστά, δείχνοντας ότι στο γήπεδο δεν έχει τον ρόλο του θηριοδαμαστή.

Οπως έκανα κι από τον αέρα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, θα ήθελα να προτείνω στη NOVA να στείλει DVD με το ματς στους Ελληνες διαιτητές και τους εκπαιδευτές τους για να δουν πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας διαιτητής σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι”.

Βαθμολογία: 8,50

Αγώνας: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0, Διαιτητής: Κομίνης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

“Στο 16′ ο Σκόνδρας πήγε να διεκδικήσει τη μπάλα με τον Ινσούα, με τον παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα να ρίχνει αγκωνιά στο πρόσωπο με πρόθεση στον αντίπαλό του. Ηταν φάουλ και κόκκινη κάρτα που ο διαιτητής κακώς δεν έδωσαν, καθώς έγινε σε επικίνδυνο σημείο και θα μπορούσε να δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να δει κόκκινη για απευθείας κόκκινη και σε άλλη φάση για επικίνδυνο μαρκάρισμα σε αντίπαλό του

Στο 69′ ο Γιόχανσον φεύγει από κανονική θέση, όμως ο βοηθός τον έκοψε με ανύπαρκτο offside.

Στο 88′ ο Αθανασιάδης τραβάει παρατεταμένα τον Παντελάκη. Κακώς δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού ο διαιτητής.

Θα ήθελα να πω στον α’ βοηθό ότι δεν είναι δυνατόν να φοράει άσπρο φανελάκι μέσα από τη στολή. Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο η εμφάνιση αυτή θα μπορούσε να σταθεί μόνο στην Πάτρα”.

Βαθμολογία: 7,90

Αγώνας: ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-0, Διαιτητής: Βρέσκας, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

“Στο 2′ υπάρχει καθαρή ανατροπή του Δεληγιαννίδη από τον Χουλτ μπροστά στα μάτια του διαιτητή. Επρεπε να δώσει πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ και κίτρινη στον αμυντικό της ΑΕΚ.

Γενικότερα, ο διαιτητής έκανε πολλά λάθη στην εφαρμογή των κανονισμών, ιδιαίτερα εις βάρος του ΟΦΗ. Οι διαιτητές πρέπει να βλέπουν όλες τις ομάδες το ίδιο”.

Βαθμολογία: 7,80

Αγώνας: Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης 0-1, Διαιτητής: Γρατσάνης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

“Πολύ καλή διαιτησία από τον Γρατσάνη στη Νέα Σμύρνη. Στο 13′ το σουτ του Ντεφεντερίκο σταματάει στο μαζεμένο χέρι του Σιντί Αλί. Σωστά ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι, καθώς το χέρι ήταν ακούσιο.

Στο 32′ σωστά ο βοηθός σταμάτησε με offside επίθεση του Απόλλωνα με τον Ελ Χέλβε. Αντίθετα, στο 61′ ο Ρόσι υποδείχτηκε λανθασμένα επίθεση του Απόλλωνα.

Στο 64′ δεν υπάρχει κάτι το μαρκάρισμα του Μασούρα στον Ντούρσο, με τον διαιτητή ορθώς να δείχνει κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Πανιωνίου για διαμαρτυρία”.

Βαθμολογία: 8,40

Αγώνας: Ατρόμητος-Λεβαδειακός 1-0, Διαιτητής: Τζοβάρας, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

“Ο Τζοβάρας είχε εύκολο παιχνίδι χωρίς δύσκολες φάσεις. Ετρεξε πολύ, αλλά αλλοπρόσαλλα μέσα στο γήπεδο.

Στο 46′ ο Ουάρντα έπεσε στην περιοχή έπειτα από σπρώξιμο του Ντιόγκο. Είναι μία δύσκολη φάση, στην οποία πάμε με τον διαιτητή, όμως η κίτρινη που έδειξε στον Ουάρντα για θέατρο είναι προκλητική. Δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση”.

Βαθμολογία: 8,05

Αγώνας: Ξάνθη-Λαμία 0-0, Διαιτητής: Λάμπρου, Κριτής: Μάκης Μιντιούρης

“Στο 1′ δεν υπάρχει κανέναν offside του Τσούκαλου. Κακώς σταμάτησε τη φάση ο βοηθός πριν σκοράρει ο παίκτης της Λαμίας.

Στο 86′ ο διαιτητής έπρεπε να καταλογίσει φάουλ υπέρ της Λαμίας σε σπρώξιμο του Λισγάρα στον Επστάιν, ενώ θα έπρεπε να αποβάλει τον αμυντικό της Ξάνθης, καθώς ο αντίπαλός του βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ”.

Βαθμολογία: 7,90

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή