Το σκεπτικό της αθώωσης σωματείου για προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια

Print Friendly, PDF & Email

Mε απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε το σωματείο της ΕΠΣ Ηλείας, Πρόοδος Σαλμώνης, το οποίο είχε τιμωρηθεί σε πρώτο βαθμό από το πειθαρχικό όργανο της Ένωσης με απαγόρευση μεταγραφών και αποκλεισμό από τους αγώνες του πρωταθλήματος «για όσο διάστημα συνεχίζεται η παράβαση».

Η ποινή από την ΕΠΣ Ηλείας επιβλήθηκε επειδή το μέλος του σωματείου, Π. Σταθόπουλος, προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πύργου ο ζητώντας την ακύρωση των εκλογών της ΕΠΣ Ηλείας που έγιναν την 1/2/2017.

Το SoccerPlus εξασφάλισε και δημοσιεύει το σκεπτικό της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, που αφορά ένα πολύ λεπτό θέμα όπως είναι οι προσφυγές στο πολιτικά δικαστήρια για “ποδοσφαιρικές διαφορές”.

Στο σκεπτικό, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

– Ο προσφεύγων στα πολιτικά δικαστήρια, Π. Σταθόπουλος, ήταν μέλος του ΔΣ του σωματείου και ταμίας αυτού έως τις 16/7/2017, ενώ η προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια έγινε στις 27/7/2017.

– Σύμφωνα με το αρ. 35 του ΚΑΠ ερασιτεχνών απαγορεύεται η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια και με βάση αυτό το άρθρο επιβλήθηκε από την ΕΠΣ Ηλείας η ποινή της απαγόρευσης δραστηριότητα σε σχέση με το ποδόσφαιρο και όσον αφορά στο σωματείο η απαγόρευση μεταγραφών και ο αποκλεισμός από το πρωτάθλημα.

– Στις 29/9/2017 το σωματείο διέγραψε από μέλος του τον Σταθόπουλο ενώ στις 11/10 και στις 19/10 του έστειλε δύο εξώδικα ζητώντας του να παραιτηθεί από το δικόγραφο κατά της ΕΠΣ Ηλείας.

– Η πλειοψηφία του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, στο οποίο προσέφυγε το σωματείο κατά της απόφασης της ΕΠΣ Ηλείας, υποστήριξε ότι δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι υπάρχει συμμετοχή του σωματείου στην προσφυγή του Σταθόπολου στα πολιτικά δικαστήρια και γι’ αυτό δέχθηκε την προσφυγή του.

– Το μέλος του Δικαστηρίου που μειοψήφισε ισχυρίστηκε ότι η διαγραφή του Σταθόπουλου από το μέλος του σωματείου ήταν αναγκαστική, ότι τα εξώδικα ήταν προσχηματικά για να χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία στη δίκη και ότι ο Σταθόπουλος με τη διοίκηση του σωματείου διατηρεί κοινωνικές επαφές που δείχνουν ότι η ενέργειά του δεν αποδοκιμάζεται.

Ακολουθεί το πλήρες σκεπτικό:


Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή