Το ΣτΕ απέρριψε τα αιτήματα ΠΑΟΚ και Ξάνθης για προσωρινή διαταγή

Print Friendly, PDF & Email

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Ξάνθη για προσωρινή διαταγή.

Ουσιαστικά ΠΑΟΚ και Ξάνθη ζητούσαν να “παγώσει” η διαδικασία επιβολής ποινών από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Super League και της ΕΠΟ στις δύο ομάδες, για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

Οι δύο ομάδες είχαν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια θεωρώντας παράνομη τη σύνθεση της ΕΕΑ, σύμφωνα με το πόρισμα της οποίας προκύπτει πολυϊδιοκτησία ανάμεσα στις δύο ομάδες και συνεπώς αποβολή τους από τη Super League.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή (21/2) ορίστηκε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας ο εισηγητής της υπόθεσης, αλλά την Τρίτη (25/2) αυτός άλλαξε και την Τετάρτη (26/2) βγήκε η απορριπτική απόφαση.

Η απόρριψη της προσωρινής διαταγής σημαίνει ότι το Πειθαρχικό Όργανο της Super League μπορεί να εκδώσει κανονικά απόφαση και να επιβάλει ποινές. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ομάδες έχουν πάρει προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Παρασκευή 28/2 και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Κατά την εκδίκαση η Πρωτοδίκης Μαρία Τσαγκιά, δεν αποφάσισε αν θα μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Ο ΠΑΟΚ έχει προσφύγει και στο διοικητικό Εφετείο καταθέτοντας αίτηση αναστολής της υπόθεσης, με την εκδίκαση να έχει οριστεί για τις 2 Απριλίου.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή