Το σχέδιο μείωσης ομάδων στη Λίγκα, τα “εγγυημένα χρήματα” και τα αγκάθια

Print Friendly, PDF & Email

Η ΕΡΤ φέρεται είναι και πλάι το “χαρτί” του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, ο οποίος έχει επεξεργαστεί σχέδιο για πρωτάθλημα Super League με 12 ή δέκα ομάδες και “εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο”.

Το μόνο συμβόλαιο που μπορεί να εγγυηθεί η πλευρά του υφυπουργού είναι με την ΕΡΤ, όμως υπάρχουν δύο παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ο πρώτος είναι ότι και πέρυσι το καλοκαίρι πάλι με τις πλάτες του κ. Βασιλειάδη, φέρεται να ζητήθηκε από την ΕΡΤ να συμπράξει με τη NOVA και να πάρει μέρος των αγώνων καταβάλλοντας συγκεκριμένο ποσό που αξίωνε το συνδρομητικό για ένα πακέτο αγώνων.

Η συμφωνία δεν έκλεισε ποτέ διότι η ΕΡΤ θεώρησε μεγάλο το ποσό που αξίωνε η NOVA για το πακέτο αγώνων που πρόσφερε.

Το δεύτερο είναι ότι παρά τις όποιες υπουργικές πιέσεις είναι αμφίβολο αν η διοίκηση της ΕΡΤ μπορεί και θέλει να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις των ΠΑΕ.

Tέλος παρά των “πανηγυρικό τόνο” με τον οποίος περιβάλλονται οι προτάσεις περί μείωσης των ομάδων στη Super League, μέχρι στιγμής οι ομάδες που θα χάσουν τη θέση τους στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία δεν δείχνουν διαθέσιμες να ψηφίσουν υπέρ του υποβιβασμού τους στη… “Β’ Εθνική”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή