Το σύνδρομο του λυκανθρώπου και τα προβλήματα που δημιουργεί σε 13χρονο Ινδό

Print Friendly, PDF & Email

Ο 13χρονος Λαλίτ Πατιντάρ, γεννήθηκε με το σύνδρομο του λυκανθρώπου, μια πολύ σπάνια εκφυλιστική ασθένεια, η οποία εκδηλώνεται με υπερβολική τριχοφυΐα σε ολόκληρο το σώμα.

Η υπερτρίχωση, όπως ονομάζεται η γενετική διαταραχή, έχει κάνει δύσκολη την καθημερινότητά του. Ο ίδιος υποστηρίζει πως έχει αποδεχθεί την εμφάνισή του και παρ’ όλο που είναι δημοφιλής στο σχολείο, καθώς είναι αθλητικός και έξυπνος, αντιμετωπίζει προβλήματα με τους ξένους. Όπως λέει, του πετούν πέτρες στον δρόμο και τον αποκαλούν «πίθηκο».

Ο έφηβος εξομολογείται ότι ονειρεύεται να γίνει αστυνομικός «για να βάζει όλους τους κλέφτες και τους κακοποιούς στη φυλακή».

«Γεννήθηκα με πάρα πολλές τρίχες στο πρόσωπό μου και αυτό με κάνει διαφορετικό. Μερικές φορές εύχομαι να ήμουν όπως τα άλλα παιδιά, αλλά δεν μπορώ να κάνω και πολλά για αυτό. Έχω συνηθίσει το πώς είμαι, και συνήθως νιώθω άνετα με τον εαυτό μου», αναφέρει ο μικρός Λαλίτ.

Η 42χρονη μητέρα του, η οποία φροντίζει τη 14μελή οικογένειά τους, δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτη μόλις είδε τον νεογέννητο γιο της.

«Την πρώτη μισή ώρα, αφότου γεννήθηκε ο Λαλίτ, εξεπλάγην που είδα το σώμα του καλυμμένο από υπερβολική ποσότητα τριχών. Ζητήσαμε αμέσως από τον παιδίατρο να τον εξετάσει, ο οποίος μας είπε ότι δεν υπάρχει θεραπεία για αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχω πέντε κόρες και προσευχόμασταν σε πολλούς ναούς να αποκτήσαμε έναν γιο. Οι προσευχές μας εισακούστηκαν όταν γεννήθηκε ο Λαλίτ. Είναι διαφορετικός, αλλά μοναδικός και ιδιαίτερος για εμένα, γιατί γεννήθηκε μετά από πολλές προσευχές», προσθέτει.

Αν και όπως λέει ο 13χρονος, έχει συνηθίσει την κατάστασή του, ωστόσο έχει και άσχημες μέρες, κατά τις οποίες δυσκολεύεται να αναπνεύσει και να δει.

Η οικογένειά του έτρεξε σε πολλούς γιατρούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή