Το τελευταίο χαρτί

Print Friendly, PDF & Email

O δρόμος προς την αλλαγή εποχής, φαίνεται πως έχει ανοίξει. Το «σύστημα» που διαφέντευε τις τύχες του «βασιλείου της Δανιμαρκίας» τα τελευταία 20 χρόνια, αλλάζοντας πρόσωπα και προσωπεία, αλλά έχοντας πάντα την ίδια στόχευση, αναγνωρίζοντας τη σε βάρος του αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, «ετοιμάζεται» να παίξει το τελευταίο του χαρτί επιχειρώντας απονενοημένα να αποτρέψει αυτό που έρχεται.

Το σχέδιο προβλέπει την πόλωση μέσω της κομματικοποίησης των εκλογών. Με άλλα λόγια θα επιχειρηθεί να γίνει ο εξής διαχωρισμός: Από τη μία πλευρά όσοι υποστηρίζουν τον επιχειρηματία που εμφανίζεται ως φίλα προσκείμενος στην κυβέρνηση και από την άλλη όσοι είναι με την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία ήδη σε κορυφαίο επίπεδο εκφράζεται κατά του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Οι επιτελείς του «συστήματος» γνωρίζουν ότι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος πρόσκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση και μη έχοντας άλλο τρόπο για να σπάσουν το πλειοψηφικό ρεύμα που έχει δημιουργηθεί θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν ως ασύμβατο να ανήκει κάποιος στον πολιτικό χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να στηρίζει μια «κυβερνητική υποψηφιότητα» για τις εκλογές του πάρκου, ενεργοποιώντας προς τούτο τις σε υψηλό επίπεδο κομματικές προσβάσεις τους, κατεβάζοντας υποψήφιο πρόεδρο με κομματική ταυτότητα και θέτοντας τεχντητά διλήμματα.

Πάντως το σχέδιο δεν είναι τόσο απλό. Όπως φάνηκε και από την επεισοδιακή επίσκεψη, προ ημερών στη Θεσσαλονίκη, η δράση προκαλεί αντίδραση και η επιχειρούμενη πόλωση θα έχει απώλειες.

Άλλωστε, τουλάχιστον δύο πρώην υπουργοί από τη Βόρεια Ελλάδα είπαν στον αρχηγό τους ότι πρέπει να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης, διότι το κλίμα έχει γίνει βαρύ και ασήκωτο για το κόμμα και η αντιπαράθεση που προκλήθηκε γύρισε μπούμερανγκ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή