Σέντρα στο πρωτάθλημα με τρεις μεγάλες αλλαγές στη διαιτησία!

Print Friendly, PDF & Email

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League ξεκαθάρισε την παραμονή της πρεμιέρας των αγώνων του πρωταθλήματος.

Πέρυσι το θέμα ήταν η διανομή των χρημάτων της NOVA ανάμεσα στους τέσσερις μεγάλους και του 12 μικρομεσαίους, έπειτα από τα «ψαλίδι» του συνδρομητικού στα χρήματα της κεντρικής διαχείρισης.

Φέτος το θέμα ήταν η έγκριση της προκήρυξης και ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν.

Το μεγάλο σίριαλ του καλοκαιριού, που είχε happy end, αφού οδήγησε σε γάμο, ήταν και φέτος τηλεοπτικό.

Πρόκειται για την απόκτηση, μετά το σπάσιμο της κεντρικής διαχείρισης για πρώτη φορά από σύστασης του συνεταιρισμού, των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των εντός έδρας αγώνων επτά ΠΑΕ (ΠΑΟ, Άρης, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Ξάνθη, Λαμία, Απόλλωνας) από την ΕΡΤ.

Η συμφωνία που κλείστηκε είναι διετής και η Σούπερ Λίγκα δέχθηκε το μεθεπόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί, όπως και το περσινό χωρίς πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ θα αρχίσουν με μείον βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός με μείον έξι επειδή δεν πήρε, λόγων οφειλών σε ποδοσφαιριστές, «άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα» και ο ΠΑΟΚ με μείον δύο, λόγω της ποινής που του επιβλήθηκε για τον διακοπέντα αγώνα με την ΑΕΚ στην Τούμπα, λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη.

Νέες ομάδες είναι ο ΟΦΗ και ο Άρης, που αναμένεται να δώσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Οι αλλαγές στη διαιτησία

Οι τρεις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ, εμφανίζονται ενισχυμένες, όμως ενισχυμένη, παρότι σε μεταβατικό στάδιο, είναι και η διαιτησία στην οποία για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα θα υπάρξουν τρεις αλλαγές.

Για πρώτη πρώτη φορά στην ΚΕΔ θα υπάρχουν τρεις αλλοδαποί αξιωματούχοι διαιτησίας. Οι Περέιρα, Μαρίν και Λίντμπεργκ.

Για πρώτη φορά θα ορίζονται ξένοι διαιτητές αφού πέρασε στον κανονισμό διαιτησίας ότι «δύναται να χρησιμοποιούνται διαιτητές από το εξωτερικό σε αγώνες της Α΄ Εθνικής κατηγορίας και σε αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο από την ΚΕΔ». Ο δρόμος άνοιξε με τον ορισμό του Ισπανού Μπολμπαλάν και ξένων βοηθών διαιτητών στον περσινό τελικό κυπέλλου.

Για πρώτη φορά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί, στο δεύτερο γύρο το Video Αssistant Referee, που αποτελεί το πιο εξελιγμένο μέσο βοήθειας του διαιτητή για τις κρίσιες αποφάσεις που παίρνει.

Μεγάλες αλλαγές, που έστειλαν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, έγιναν στον πίνακα διαιτητών Σούπερ Λίγκας, εκτός του οποίου τέθηκαν «ηχηρά ονόματα» όπως είναι αυτά των διεθνών ρέφερι Καλογερόπουλου, Αρετόπουλου και Μάνταλου.

Επίσης, εκτός πινάκων έμειναν και οι Στυλιαράς, Μπλάνας, ενώ υποβιβάστηκαν στη Φούτμπολ Λίγκ οι Κατσικογιάννης, Βάτσιος, Καραντώνης και Νεοφυτιάδης. Οι διαιτητές που μπήκαν για πρώτη φόρα στον πίνακα της Σούπερ Λίγκας είναι οι Μανούχος (Αργολίδας), Κοτσάνης (Δράμας), Λάμπρου (Ευβοίας), Τάσης (Ηπείρου)
Φωτιάδης (Καστοριάς), Γκορτσίλας (Μακεδονίας), Βρέσκας (Πιερίας), Γρατσάνης (Τρικάλων) και Φωτιάς (Πέλλας), ο οποίος όμως δεν πέρασε τα αγωνιστικά τεστ.

Η εκλογή Μπαταγιάννη

Το νέο πρωτάθλημα θα έχει νέο πρόσωπο στη θέση του προέδρου του συνεταιρισμού. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Ευ. Μπαταγιάννη, ο οποίος διαδέχθηκε τον Γ. Στράτο. Η εκλογή Μπαταγιάννη, για τους γνώστες του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου έχει τη σημειολογία της, διότι ερμηνεύθηκε ως η έναρξη της αποκαλούμενοης «χαλαρής συνεργασίας» Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ στα διοικητικό κομμάτι του ποδοσφαίρου, έπειτα από την φαινομενικά οριστική διάσπαση της συμμαχίας ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, η οποία συνέβαλε στην εκλογή της διοίκησης Γραμμένου στην ΕΠΟ, ανατρέποντας το προηγούμενο στάτους κβο, με διοικήσεις «ερυθρόλευκης» επιρροής στην ΕΠΟ από το 1997 έως το 2016.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή