Αρχική ΕΠΟ Ε.Π.Σ. Το χώρο που έδωσε ο δήμος στην ΕΠΣ Καρδίτσας διεκδικεί η Αναγέννηση!

Το χώρο που έδωσε ο δήμος στην ΕΠΣ Καρδίτσας διεκδικεί η Αναγέννηση!

Στη δημοσιότητα έδωσε η διοίκηση του ΑΣ Αναγέννηση 1904 το υπόμνημα που θα μοιραστεί και στους Δημοτικούς Συμβούλους με τις θέσεις της, το δίκαιο και ιστορικό αίτημά της να της παραχωρηθεί η ανεκμετάλλευτη εδώ και δεκατέσσερα συναπτά έτη έκταση στην περιοχή της Αγίου Νικολάου για την δημιουργία γηπέδου – αθλητικού κέντρου.

Με προτάσεις που αποδομούν οποιοδήποτε επιχείρημα περι του αντιθέτου.

Επί της ουσίας, η Αναγέννηση ζητεί να της παραχωρηθεί ο χώρος που έδωσε ο δήμος στην ΕΠΣ Καρδίτσας και που όπως όλοι συνομολογούν, παραμένει αναξιοποίητος 14 χρόνια μετά την παραχώρησή του.

Αναλυτικά στο υπόμνημα τονίζονται τα εξής:

«Μετά από μια μακρόχρονη διαδικασία συζητήσεων μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας και των επικεφαλής των φορέων διοίκησης της περιοχής μας έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Ιστορικά και μέσα από την υπερ.-αιώνια πορεία του συλλόγου μας αναγνωρίζεται από όλους η τεράστια προσφορά του στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής .

Το ιστορικό γεγονός της παραχώρησης έκτασης στον Δήμο Καρδίτσας για τη δημιουργία του Παυσιλύπου δεν ανταποδόθηκε με ισάξιο και δίκαιο τρόπο προς τον σύλλογο ποτέ.

Η απόφαση παραχώρησης χρήσης στο Σταυρό Καρδίτσας με όρους δημιουργίας εντός πενταετίας αθλητικών εγκαταστάσεων αποδόθηκε στους συμπολίτες που επιθυμούν τη συνεργασία με το σύλλογο, προς χρήση με ενέργειες της διοίκησης.

Πλέον με δεδομένες δημόσιες σε ημερήσιο τύπο και ραδιόφωνο – τοποθετήσεις ανθρώπων της αυτοδιοίκησης για την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων αθλητικών εγκαταστάσεων ποδοσσφαιρικού – και όχι μόνο – χαρακτήρα στο Δήμο Καρδίτσας, η δημόσια δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού σε αγαστή συνεργασία με τον Αντιπεριφεριάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκο , και η αναγνώριση εκ μέρους του Δημάρχου Καρδίτσας κ . Αλεξάκου αλλά και μελών της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Καρδίτσας τόσο για την ιστορική δικαίωση όσο και για την επενδυτική προοπτική που η δυναμική του Συλλόγου μας δημιουργεί οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο χαρακτηρισμό του θέματος μας στο δημοτικό συμβούλιο της 26/06/2017 ως Ιστορικού .

Στην δημόσια ανακοίνωσή μας ως ΔΣ του συλλόγου αναφέρουμε λεπτομερώς όλες τις ενέργειες που έγιναν από μεριάς μας για την δημιουργία του υπό συζήτηση θέματος καθώς και τις σχετικές υποδείξεις και προτροπές από τους φορείς με τους οποίους συναντηθήκαμε.

Δηλώνουμε ευθαρσώς την επιθυμία μας για μη πολιτική η άλλου είδους εκμετάλλευση του θέματος μας , ότι επίσης δεν έχουμε εξουσιοδοτήσει κανέναν να μιλάει εξ ονόματος μας ότι έχουμε να δηλώσουμε το έχουμε κάνεΊ δημοσίως και με ευθύνη του ΔΣ , και ότι παρόλες τις διαφορετικές μας προτψήσεις σε πρόσωπα και πολιτικές ενεργούμε αποκλειστικά υπηρετούντες των αθλητισμό της πόλης μας με τις δυνάμεις και την ευθύνη που μας αναλογεί.

Ευελπιστούμε ότι σε μια τέτοια ιστορική συζήτηση είστε μαζί μας.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

Έπειτα από σχετική διερεύνηση του θέματος για παραχώρηση χρήσης έκτασης έχουμε να προτείνουμε τα εξής:

Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι ο μεγάλος και ιστορικός σύλλογος μας, κατόπιν αιτήματος προς τον Δήμο Καρδίτσας προτείνει ότι ο μόνος πρόσφορος και απόλυτα συμβατός δημοτικός χώρος για δημιουργία επένδυσης αθλητικού χαρακτήρα είναι οι δημοτικές εκτάσεις στην περιοχή της συνοικίας του Αγίου Νικολάου (ο οποίος σήμερα είναι παραχωρημένος στην Ε Π Σ Καρδίτσας) για τους εξής λόγους .

1. Ήδη ο χώρος έπρεπε να έχει επιστρέψει ως χρήση στον Δήμο Καρδίτσας διότι εκτός των εργασιών που έγιναν με χρήματα του Ελληνικού Λαού , ουδέποτε παραδόθηκε – εδώ και 15 χρόνια – για χρήση στους πολίτες και αθλητικούς φορείς της πόλης ως όφειλε βάση του παραχωρητηρίου Υπάρχουν σχετικά έγγραφα.

2. Ουδέποτε πρόκειται να παραχωρηθεί για τους σκοπούς που αναφέρονται στο παραχωρητήριο διότι χρήματα από την ΕΠΟ δεν πρόκειται να εκχωρηθούν καθώς η ομοσπονδία θεωρεί το έργο παραδοθέν και λειτουργικό ! Υπάρχουν σχετικά έγγραφα.

3. Δηλώνουμε ως ΔΣ της Αναγέννησης ότι η αθλητικές δραστηριότητες της ΕΠΣΚ μπορούν να εκπληρώνονται στο Αθλητικό Κέντρο όταν αυτό ολοκληρωθεί.

4. Υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποία αφορά τις εκτάσεις που χρησιμοποιεί ο Σύλλογός μας στον Σταυρό αλλά για πολεοδομικούς λόγους δεν μπορεί να εφαρμοσθεί , με κατάλληλες τροποποιήσεις , το κόστος των οποίων αναλαμβάνει ξανά η Περιφέρεια Θεσσαλίας , μπορεί να εφαρμοσθεί στην περιοχή του ενδιαφέροντος μας .

5. Στην ανωτέρω · μελέτη δύναται να περιληφθεί μικρής κλίμακας διάδρομος περιπάτου με ταρτάν ,οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου κλπ, για χρήση των συμπολιτών βαδιστών αναβαθμίζοντας τον ρόλο του αθλητικού κέντρου και αποδίδοντας στους συμπολίτες ένα έργο που φτιάχνεται από αυτούς για αυτούς.

6. Υπάρχει δημόσια δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού ότι εάν βρεθεί λύση από τον Δήμο Καρδίτσας άμεσα δεσμεύει 500.000 ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

7. Ο μοναδικός αθλητικός σύλλογος που μπορεί να συντηρήσει και αξιοποιήσει έναν τέτοιο αθλητικό χώρο είναι η Αναγέννηση Καρδίτσας , για αυτό και αναλαμβάνουμε αυτή την αναπτυξιακή πρωτοβουλία.

8. Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για το Δήμο μας νq εκτελέσει ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Πόλη μας , και μια Ιστορική · συγκυρία την οποία όλοιοφείλουμε να υπηρετήσουμε.

9. Από θέσεις διοίκησης και ευθύνης λήψης αποφάσεων όλοι μας σε αυτή την πόλη είμαστε περαστικοί, αυτό που μένει είναι το ίχνος που αφήνουμε πίσω μας με το οποίο θα βρουν το δρόμο τους οι νεότερες γενιές .

10. Οι στιγμές στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο είναι Ιστορικες!»

ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 1904

Exit mobile version