«Το Epidavros Action είναι μια ευκαιρία να γνωρίσει ο κόσμος την… άλλη Επίδαυρο»

Print Friendly, PDF & Email

Είναι νέος, φιλόδοξος και με όραμα για τον τόπο του. Εκπρόσωπος της γενιάς των 35άρηδων, παντρεμένος με την Ευγενία Κώτσιανη, εκπαιδευτικό από το Λυγουριό, πατέρας ενός μικρού κοριτσιού.

Πριν από μερικές εβδομάδες οι συμπολίτες του τον εμπιστεύθηκαν να αναλάβει την διοίκηση της πόλης και ο ίδιος ανυπομονεί, μετά την ορκωμοσία του να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Το πρώτο μεγάλο γεγονός της σεζόν που μόλις ξεκινά είναι το Epidavros Action, η σπουδαία αθλητική εκδήλωση τριάθλου, Aquathlon, κολύμβησης και τρεξίματος με κέντρο την Αρχαία Επίδαυρο που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά και 4η συνολικά, το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου και φιλοδοξεί να καταστήσει την όμορφη πόλη του Νομου Αργολίδος σε κέντρο αθλητικού και πολιτιστικού τουρισμού.

Ο νέος δήμαρχος Επιδαύρου, Τασος Χρόνης συστήνεται στο κοινό, μιλά για αυτή την μεγάλη πρόκληση που αναμένεται με ανυπομονησία και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τέτοιες δράσεις βοηθούν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, στην βελτίωση των υποδομών και την παροχή στους νέους κάθε περιοχής διεξόδους και κίνητρο να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και τη φύση.

«Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που ασχολείται με τον τουρισμό και την καλλιέργεια ελιών, όπου και βοηθούσα σε όλες αυτές τις δραστηριότητες. Το 2001 μετά από τις  πανελλήνιες εξετάσεις πέρασα στην σχολή αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ. όπου υπηρετώ μέχρι σήμερα, 18 χρόνια μετά, με τον βαθμό του Αρχιφύλακα. 

Το 2009 με κατατακτήριες εξετάσεις πέτυχα την εισαγωγή μου στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας προκειμένου να σπουδάσω και να μάθω νέα πράγματα για την για την οργάνωση και διοίκηση μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τόσο πολύ έχω μεράκι. Πήρα πτυχίο το 2015.

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολούμαι με τα κοινά μέσα από συλλόγους, φορείς και ομάδες προσφοράς. Το 2010 ήμουν υποψήφιος με τον συνδυασμό ‘’Ενεργοί Δημότες Επιδαύρου’’ όπου και εκλέχτηκα πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος. Το 2013 μετά από διαδικασίες, αναδείχθηκα επικεφαλής του συνδυασμού για τις εκλογές του 2014, όπου και οι δημότες μας ανέδειξαν σε μείζονα αντιπολίτευση. 

Στις εκλογές του 2019 με ένα νέο συνδυασμό, καταφέραμε και επιλεγήκαμε ως πλειοψηφία και από 1/9/2019 είμαστε η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Επιδαύρου».

– Στην Επίδαυρο διοργανώνονται αθλητικά γεγονότα που φέρνουν κόσμο σε μια περιοχή που μέχρι σήμερα ήταν γνωστή για τα πολιτιστικά της δρώμενα. Ποια τα οφέλη;

Όταν ακούει κάποιος το όνομα Επίδαυρος, το μυαλό του πάει στο Αρχαίο Θέατρο και στο Φεστιβάλ που γίνεται κάθε καλοκαίρι. Δεν μπορώ να πω ότι αυτό είναι λάθος, όμως, αυτό που θέλουμε εμείς είναι να γνωρίσει ο κόσμος την »άλλη Επίδαυρο», την Επίδαυρο της όμορφης φύσης, της γαλήνιας θάλασσας και των υπέροχων χρωμάτων. Αυτό το πετυχαίνουμε όταν καλούμε με εναλλακτικούς τρόπους τον επισκέπτη να μας ανακαλύψει. Μια τέτοια αφορμή είναι τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που γίνονται εδώ, όπως το τρίαθλο και ο Επιδαύριος δρόμος. Πέρα από τα οικονομικά οφέλη, για την τοπική κοινωνία είναι και μια αφορμή, μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις να γνωρίσουν και τα ντόπια παιδιά τα συγκεκριμένα αθλήματα και να μάθουν τα μυστικά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και λίγα χρόνια το ποδήλατο έχει μπει δυναμικά στους κατοίκους της Επιδαύριας Γης.

– Είναι θετικό ότι η Επίδαυρος βρίσκεται πια στο επίκεντρο και του αθλητικού τουρισμού; 

Είναι πολύ θετικό ότι πλέον μιλάμε για σοβαρές διοργανώσεις και με θετική ανταπόκριση από τους γνώστες και τους αθλητές. Το υψηλό επίπεδο είναι αυτό που καταξιώνει μια διοργάνωση και την συνέχεια της.

– Θεωρείτε ότι είναι μια ευκαιρία οι αγώνες αυτοί να βελτιώσουν τις αθλητικές υποδομές της περιοχής; 
 Δεν μπορώ να πω ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι σε άσχημο σημείο, αλλά αυτό αφορά κυρίως στα δημοφιλή αθλήματα. Σίγουρα, τέτοιες διοργανώσεις μας ωθούν στο να σκεφτόμαστε πώς θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και για άλλου τύπου αθλήματα.
– Ποιο είναι το τρίπτυχο της σωστής λειτουργίας ενός Δήμου και τι νέο θα προσπαθήσετε να φέρετε στην αυτοδιοίκηση;

Ένας δήμος πρώτα απ’ όλα πρέπει να έχει λύσει τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, δηλαδή καθαριότητα, φωτισμό, οδοποιία, εγκαταστάσεις κλπ. Παράλληλα, να δει δυνατά την ανάπτυξη και τις δυνατότητες ενός τόπου και μετά να λογοδοτεί!

Άρα λοιπόν, καθημερινότητα του πολίτη, αναπτυξιακή προοπτική και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα. Αυτά εμείς θα εφαρμόσουμε και όσο και αν φαίνονται παρωχημένα ή τετριμμένα δεν είναι αυτονόητα! Η νέα και καθαρή ματιά μας είναι εγγύηση για την καλή πορεία του Δήμου, αλλά και για την εφαρμογή των παραπάνω.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή