Το τελεσίγραφο της FIFA για τις πληρωμές διαιτητών και η φαρμακερή ατάκα του Στράτου

Print Friendly, PDF & Email

Θέμα εξόφλησης των διαιτητών έθεσαν για ακόμη μία φορά στην ΕΠΟ τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει ορίσει η FIFA.

Όταν τελείωσε η συζήτηση για το νέο κανονισμό, τους πίνακες διαιτησίας και τη νέα σύνθεση της ΚΕΔ, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της επιτροπής, Χέμπερτ Χούμπελ, ο οποίος τόνισε ότι βάσει της επιστολής της Φατμά Σαμούρα, στις 31/07 λήγει η διορία για την εξόφληση των διαιτητών της Super League και της Football League για τις διαιτησίες τους κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-18, με την ΕΠΟ να καλείται να βρει λύση.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος εξήγησε ότι τα χρήματα υπάρχουν, αλλά δεν μπορούν να δοθούν λόγω του νόμου που ισχύει από την 01/01/2018, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Υπουργό, ο οποίος υποσχέθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία για να λυθεί το ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο ταμίας της ΕΠΟ, Περικλής Λασκαράκης, είπε: «Εμείς νομιμοποιήσαμε την πληρωμή των διαιτητών. Πρέπει να λυθεί το θέμα, αλλά δεν μπορώ να πιάσω τον υπουργό από τα αυτιά. Τα λεφτά των διαιτητών υπάρχουν».

Παρόλα αυτά, ο Χούμπελ παρότι τόνισε ότι στη FIFA αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της ΕΠΟ, πρόσθεσε ότι περιμένουν να δοθεί λύση.

Για το θέμα μίλησε και ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος, ο οποίος επεσήμανε ότι καλό θα είναι πλέον οι διαιτητές να αντιληφθούν ότι πρέπει να αρχίσουν να έχουν φορολογική επιβάρυνση για τις αμοιβές τους, καθώς το προηγούμενο καθεστώς ήταν γι’ αυτούς αρκετό «γλυκό»…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή