Το VAR “έδωσε” το πέναλτι στον Ολυμπιακό στο AEL FC ARENA

Print Friendly, PDF & Email

Ο αγώνας του AEL FC ARENA προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σχετικά με τις αποφάσεις που λήφθηκαν από τους διαιτητές στους αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής της SuperLeague.

Όπως παρατηρούν οι τρεις κριτές του Master Ref οι διαιτητές έκαναν εκτεταμένη χρήση του VAR.

Με αφορμή καλόπιστα σχόλια που έγιναν σχετικά με τις βαθμολογίες των κριτών του Master Ref στους αγώνες της πρεμιέρας θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε ότι εφεξής η κριτική και η βαθμολογία των διαιτητών θα αφορά τις αποφάσεις τους χωρίς τη χρήση του VAR. Ωστόσο, επειδή πλέον το VAR είναι μέρος του παιχνιδιού, τυχόν κακή χρήση του από το διαιτητή, ασφαλώς θα συνυπολογίζεται.

Αναλυτικά η κριτική των διαιτησιών στους αγώνες της 2ης ημέρας:

Αγώνας: Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-3, Διαιτητής: Τζήλος   Διαιτητής VAR: Παπαδόπουλος, Κρίτης: Κώστας Ακρίδας

Στο 32′ υπάρχει λάθος του βοηθού που σήκωσε offside. Στο 43′ σωστά ο διαιτητής ακυρώνει το γκολ του ΟΦΗ καθώς ο Γιαννούλης σήκωσε ψηλά το πόδι του στο πρόσωπο του Μακέντα. Στο 82′ δίνεται σωστά το πέναλτι στην ανατροπή του Περέα από τον Μαρινάκη. Κακώς χρησιμοποίησε το VAR ο Τζήλος. Η φάση είναι ξεκάθαρη φάση. Στο 90’ σωστή η κόκκινη κάρτα στον Κουρμπέλη καθώς πάει στην φάση με τις σχάρες και χτυπάει τον αντίπαλό του. Ωστόσο και σε αυτήν όπως και σε άλλες πέντε περιπτώσεις ο Τζήλος βασίστηκε στο VAR. Στο παιχνίδι αυτό έγιναν πολλά λάθη από τους βοηθούς.

Βαθμολογία: 8

Αγώνας: Παναιτωλικός – Ξάνθη 1-2, Διαιτητής: Τζοβάρας  Διαιτητής VAR: Μανούχος , Kριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Σε αυτό το παιχνίδι δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο μέχρι το 65′. Ο διαιτητής ήταν πάρα πολύ αργός στα σφυρίγματα του. Σε ξεκάθαρες φάσεις αργούσε να υποδείξει παραβάσεις παρόλο που η διαιτησία του ήταν πολύ καλή. Στο 68′ σωστά δίνει πέναλτι, υπάρχει ξεκάθαρη ανατροπή στο μαρκάρισμα του Ντίρεσταμ στον Ντάλσιο. Ο διαιτητής δεν χρειάστηκε να πάει στο VAR, σε ένα παιχνίδι που κανείς δεν ασχολήθηκε με την διαιτησία κάτι που είναι πολύ θετικό.

Βαθμολογία 8.40

Αγώνας: Βόλος – Αρης 1-0, Διαιτητής: Κομίνης, Διαιτητής VAR: Κουμπαράκης, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Μια φάση στο παιχνίδι στο 54ο λεπτό, που σωστά ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων διότι στο σουτ του Λύρατζη, ο Σάσα σήκωσε το χέρι με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η περιφέρεια του σώματός του. Σημειωτέον ότι ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι χωρίς την βοήθεια του VAR. Ικανοποίησε με την εμφάνιση του ο Κομίνης και είναι καιρός πλέον να δείξει αυτό που αξίζει.

Βαθμολογία 8.40

Αγώνας: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 2-1, Διαιτητής: Παπαπέτρου , Διαιτητής VAR: Φωτιάς, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Διεθνής διαιτητής και έμπειρος ήταν κοντά στις φάσεις είχε γρήγορα σφυρίγματα, ήλεγχε το παιχνίδι και δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει πουθενά το VAR. Η φάση με τον Άκπομ και τον Ευαγγέλου πριν το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, είναι δύσκολη και είναι στην ευχέρεια του διαιτητή. Πάντως ούτε το VAR την εντόπισε.

Βαθμολογία 8.40

Αγώνας: ΑΕΛ – Ολυμπιακός 0-1, Διαιτητής: Ευαγγέλου, Διαιτητής VAR: Διαμαντόπουλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 4ο λεπτό υπάρχει πέναλτι ξεκάθαρο υπέρ του ολυμπιακού που δεν δίνεται από τον διαιτητή. Παρότι ήταν σε κάλο σημείο για δει την παράβαση, δεν την υπέδειξε. Έγινε χρήση του VAR και σωστά δόθηκε πέναλτι. Στο 35ο λεπτό σωστά ακυρώθηκε ως offside το γκολ του ολυμπιακού. Στο 38o λεπτό πετυχαίνει γκολ ο ολυμπιακός. Είναι πολύ δύσκολη φάση καθώς την μπάλα δεν την παίρνει ο παίκτης που είναι εκτεθειμένος στην γραμμή του offside, ο παίκτης που παίρνει την μπάλα είναι σχεδόν στην ίδια ευθεία. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει οδηγία της FIFA. Σε φάσεις που είναι οριακές είθισται να αφήνεται υπέρ του επιτιθέμενου και όχι του αμυνόμενου. Παρόλο που είχαμε χρήση του VAR η φάση ήταν πολύ δύσκολη και ήταν πολύ δύσκολη και η κρίση του διαιτητή. Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ το ότι σημειώθηκε offside δεν είναι σε καμία περίπτωση λάθος του διαιτητή, είναι 50-50 η φάση. Στο 55 υπάρχει ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού. Ο διαιτητής πολύ σωστά έδωσε επιθετικό φάουλ στον Γκιγιέρμε πριν την επίτευξη του γκολ και σωστά το γκολ δεν μέτρησε

Βαθμολογία: 7.90

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Διαιτητής VAR: Σκουλάς, Κριτής: Κώστας Ακρίδας  

Στο 3ο λεπτό το γκολ του Αστέρα είναι κανονικό. Δεν υπάρχει offside. Στο 73ο λεπτό το πέναλτι στον Αστέρα ήταν παράβαση ήταν τράβηγμα του Μπακάκη στον Μπαράλες και ανατροπή. Ο διαιτητής ήταν κοντά στην φάση και δεν χρειάστηκε το VAR. Στον αγώνα είχαμε μια πολύ καλή διαιτησία ευρωπαϊκού επίπεδου.

Βαθμολογία: 8,40

Αγώνας Λαμία Ατρόμητος 2-2 Διαιτητής: Σέζος, Διαιτητής VAR: Ζαχαριάδης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 76o λεπτό ο διαιτητής σωστά δίνει πέναλτι υπέρ της Λαμίας και κίτρινη κάρτα στην ανατροπή του τερματοφύλακα καθώς επίσης και σωστά ακυρώνεται στο 78ο λεπτό το γκολ του Ατρομήτου ως offside με την χρήση του VAR καθώς ο παίκτης (Βέλλιος) του Ατρομήτου ήταν εκτεθειμένος. Πολύ καλή η διαιτησία του Σέζου καθώς επίσης και πολύ καλή χρήση του VAR και η συνεργασία του διαιτητή με τον VAR.

Βαθμολογία 8.40

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή