”Το VAR δεν μειώνει τα προβλήματα, είναι ένα σύστημα που γελοιοποιεί του διαιτητές”

Print Friendly, PDF & Email

Τέσσερα χρόνια μετά την αποπομπή του από πρόεδρο της UEFA, ο Μισέλ Πλατινί έδωσε την πρώτη του συνέντευξη του στην πολωνική «Sport». Ο Μισέλ Πλατινί έκανε λόγο για λειτουργία μαφίας στην FIFA αλλά και στην δομή των UEFA και CAS, αφήνοντας αιχμές για τον Μπλάτερ και το πώς τον οδήγησε μαζί του στην καταδίκη, ενώ αναφέρθηκε και στην χρήση του VAR στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν έκλαψα όταν έχασα την δουλειά μου. Πάλεψα για έναν και μοναδικό λόγο: Μισώ την αδικία. Και εκείνη με βρήκε. Η FIFA και το CAS δρουν όπως η μαφία.

Είναι ένα μάτσο φιλαράκια. Κάνουν ό,τι θέλουν. Οι δύο οργανισμοί μαζί με την UEFA έχουν τους ίδιους δικηγόρους. Έχουν την δύναμη να εξαφανίσουν τον καθένα από το ποδόσφαιρο. Στην προκειμένη, κατάφεραν να μην με κάνουν πρόεδρο της FIFA. Συγχαρητήρια».

«Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια. Όχι για μένα. Για τον Μπλάτερ. Εγώ ήμουν απλά μάρτυρας και τελικά με σκότωσαν μαζί του. Έχασα σε όλες τις εφέσεις, τώρα ασκώ έφεση στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο».

«Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου φοβήθηκαν να βγουν μπροστά και να με βοηθήσουν, να μιλήσουν επίσημα. Στα παρασκήνια, όμως, όλοι με παρηγορούσαν. “Μισέλ, έχεις δίκιο σε αυτήν την διαμάχη. Σε στηρίζουμε”. Υπέροχη υποστήριξη… Τουλάχιστον, ξέρω ποιος είναι αληθινός φίλος και ποιος όχι».

Παράλληλα, ο Πλατινί μίλησε και για το τωρινό τοπίο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αποδοκίμασε το έργο και τις προθέσεις του Τζιάνι Ινφαντίνο, τον οποίον χαρακτήρισε «κυνικό δικηγόρο», ενώ πήρε θέση και για το VAR, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν το βλέπει με θετική ματιά:

«Ο Ινφαντίνο σκοτώνει το ποδόσφαιρο. Παλιά ενδιαφερόταν, όμως, από την στιγμή που έγινε πρόεδρος της FIFA ακολούθησε τον αντίθετο δρόμο, δεν τον απασχολούν πλέον η Ευρώπη και η Αφρική. Παρ’ όλα αυτά, η διοργάνωση του Μουντιάλ στο Κατάρ ήταν κάτι που έπρεπε να συμβεί, να δώσουμε το δικαίωμα διοργάνωσης και στην Αραβία».

«Το VAR δεν μειώνει προβλήματα, απλά τα μετατοπίζει σε άλλο σημείο. Αφού εφαρμόζουμε το VAR, σημαίνει ότι δεν έχουμε αρκετά καλούς διαιτητές. Είναι ένα σύστημα που τους γελοιοποιεί».

Όσον αφορά το μέλλον, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δύο πράγματα δεν θα κάνω. Δεν θα επιστρέψω στην Γιουβέντους και δεν θα ξαναδηλώσω για την προεδρία της UEFA».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή