Τρεις ορισμοί ξένων διαιτητων, κανένα παράπονο, μόνο νίκες ο ΠΑΟΚ

Print Friendly, PDF & Email

Οταν τον περασμένο Μάιο η ΚΕΔ και προσωπικά ο επικεφαλής της, Μέλο Περέιρα, αποφάσιζε να ορίσει ξένο διαιτητή στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες. Πέντε μήνες μετά και με το εγχείρημα «ορισμός ξένου διαιτητή» να επαναλαμβάνεται με επιτυχία άλλες δύο φορές από τότε, πλέον και οι πιο δύσπιστοι έχουν αρχίσει να παραδέχονται ότι οι αλλοδαποί ρέφερι αποφορτίζουν την ένταση και την καχυποψία.

Και στα τρία παιχνίδια που ορίστηκαν ξένοι διαιτητές έπαιξε ο ΠΑΟΚ και στα τρία ο Δικέφαλος κέρδισε, παρόλα αυτά κανείς δεν έριξε το φταίξιμο στη διαιτησία για ό,τι συνέβη στον αγωνιστικό χώρο. Δεν υπήρξαν φωνές διαμαρτυρίας, ούτε προκλητικές δηλώσεις.

Στις 12 Μαΐου ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας σε ένα ιστορικό παιχνίδι αφού το διηύθυνε ο Ισπανός, Φερνάντο Μπορμπαλάν, όντας ο πρώτος ξένος διαιτητής σε ελληνικό παιχνίδι ύστερα από 43 χρόνια!

Στις 23 Σεπτεμβρίου ο ΠΑΟΚ κέρδισε ξανά με 2-0 την ΑΕΚ, αυτή τη φορά στην Τούμπα για το πρωτάθλημα. Διαιτητής ήταν ο ορμώμενος εκ Φινλανδίας, Ματίας Γκεστράνιους.

Το 3/3 για τον Δικέφαλο έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου στο Καραϊσκάκη με ρέφερι αυτή τη φορά τον Ελβετό, Σαν Φενταγί, ο οποίος όπως και οι Μπορμπαλάν, Γκεστράνιους που προηγήθηκαν, πέρασε απαρατήρητος στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή