Τρεις ψήφους ψάχνει ο ΠΑΟ για ν’ αλλάξει η απόφαση και ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό!

Print Friendly, PDF & Email

Συνεδριάζει το ΔΣ της Super League την Τετάρτη του Πάσχα, για να συζητήσει και πάλι την αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού, για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League.

Το θέμα αυτό είχε τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής στις 26 Μαρτίου, μετά από σχετική πρόταση της ΑΕΚ, η οποία ωστόσο, απορρίφθηκε, καθώς δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Προκειμένου να αλλάξει η ποινή, απαιτούνταν η σύμφωνη γνώμη των 3/4 των ΠΑΕ, ήτοι των 12 εκ των 16 ομάδων, αλλά μόλις οι επτά από τις παρούσες είχαν ψηφίσει θετικά.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο Παναθηναϊκός, επιχείρησε να μαζέψει ψήφους για να επιτευχθεί ο στόχος του “12” και να μην υποβιβαστεί εφόσον δεν αδειοδοτηθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η χθεσινή (02/04) παρουσία του Αλαφούζου, για πρώτη φορά από την ημέρα που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ομάδα, σε συζήτηση για το ποδόσφαιρο, με αφορμή τη συζήτηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των “άστεγων” ΠΑΕ.

Σήμερα, το αίτημα για αλλαγή της ποινής υποβιβασμού που προβλέπεται για όσες ομάδες δεν αδειοδοτηθύν, δεν τίθεται μόνο εκ μέρους της ΑΕΚ, αλλά όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Super League και από την Κέρκυρα, τον Απόλλωνα, τον Ατρόμητο, τον Παναθηναϊκό και τη Λαμία.

Από τις ομάδες που είχαν καταψηφίσει την πρώτη φορά, έχουν αλλάξει στάση ο Απόλλωνας, ο οποίος είχε καταψηφίσει την πρόταση αλλαγής ποινής και η Κέρκυρα, η οποία είχε ψηφίσει λευκό. Έτσι, ο αριθμός των “υπέρμαχων” της αλλαγής, έχει αυξηθεί από επτά σε εννέα.

Υπέρ της αλλαγής της ποινής είχαν ψηφίσει, στο προηγούμενο ΔΣ του συνεταιρισμού οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία και Πανιώνιος.

Μένει να δούμε τι στάση θα κρατήσουν και οι υπόλοιπες ομάδες που είχαν καταψηφίσει (Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα, Πλατανιάς), αφού σε περίπτωση που θα είναι παρούσες στο ΔΣ και οι 16 ΠΑΕ, ο Παναθηναϊκός “ψάχνει” ακόμη τρία “ναι”.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι ο ΠΑΟΚ, δεν θα αλλάξει στάση και ο Λεβαδειακός εκτός απροόπτου θα απέχει και πάλι, ενώ θυμίζουμε ότι η Ξάνθη είχε ψηφίσει “παρών”.

Η ανακοίνωση της Super League:

Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη του Πάσχα11/4/2018 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League σε ικανοποίηση του από 2/4/2018 εγγράφου αιτήματος των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΟΚ Κέρκυρα, Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος Αθηνών, Παναθηναϊκός και Λαμία και σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 του καταστατικού, με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης:

Τροποποίηση της από 20/11/2015 εισήγησης του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού προς την Ε.Π.Ο., αναφορικά με τις ποινές επί μη αδειοδότησης για την διοργάνωση του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή για την αγωνιστική περίοδο 2018-19“.

Στάθης Μασκαλίδης

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή