Τριτοκοσμικές εικόνες στο νεκροταφείο Σχιστού: Σοροί στοιβαγμένες σε δωμάτια και κάσες στα σκουπίδια

Print Friendly, PDF & Email

Στο μεγαλύτερο νεκροταφείο της χώρας, στο Σχιστό, τα υπολείμματα των εκταφών καταλήγουν στα σκουπίδια και οι σοροί που δεν αποσυντίθεται σε δωμάτια, περιμένοντας να θαφτούν ξανά!

Σύμφωνα με το OPEN, υπολείμματα από εκταφές όπως μαξιλάρια, κομμάτια από κάσες, ρούχα και οτιδήποτε μπορεί να βρίσκεται μέσα στον τάφο, τοποθετούνται μέσα σε μαύρες σακούλες που καταλήγουν στο πάρκινγκ των επισκεπτών, τις οποίες στη συνέχεια παίρνουν απορριμματοφόρα.

Για λόγους δημόσιας υγείας, όπως υπαγορεύει η νομοθεσία, τα υπολείμματα πρέπει να μεταφέρονται σε συγκεκριμένο χώρο, κάτι το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να γίνεται στο Σχιστό.

Επίσης οι σοροί που δεν έχουν αποσυντεθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, μεταφέρονται στον τομέα αδιάλυτων. Σύμφωνα με το OPEN, ο συγκεκριμένος τομέας βρίσκεται μέσα σε πολύ ψηλά χορτάρια ενώ στις σορούς υπάρχουν και κάποια σημάδια για να ξεχωρίζεται πως στο σημείο υπάρχει σορός, με τίποτα όμως να μην θυμίζει νεκροταφείο.

Παράλληλα σοροί τυλιγμένες με σεντόνια βρίσκονται μέσα σε αίθουσα προκειμένου να ταφούν στον τομέα αδιάλυτων. Ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπει ότι η σορός πρέπει να ταφεί στον τομέα αδιάλυτων και απαγορεύεται η παρακράτηση σε οποιοδήποτε χώρο καθώς επίσης και ο καθαρισμός της.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή