Τροπολογία Βασιλειάδη για νέα παράταση στην “εθνική κάρτα φιλάθλου”

Print Friendly, PDF & Email

Δύο τροπολογίες θα καταθέσει ο αρμόδιος για τον αθλητισμό υπουργός, Γ. Βασιλειάδης σε νομοσχέδιο του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής, που θα έρθει στη Βουλή εντός της εβδομάδας. Η πρώτη αφορά στην λειτουργία της εθνικής κάρτας φιλάθλου, η οποία έπειτα από δύο παρατάσεις θα έπρεπε να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2018.

Ο Γ. Βασιλειάδης θα δώσει παράταση ενός έτους με την αιτιολογία ότι περιμένει την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα ασφάλειας στα γήπεδα.

Ωστόσο η εκτίμηση που υπάρχει είναι το μέτρο αυτό δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, κάτι που είχε συζητηθεί σε παλαιότερη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τη Super League.

Αρχικά η “εθνική κάρτα φιλάθλου” που ήταν μια κάρτα με τα στοιχεία των φιλάθλων, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να υπάρξει είσοδος στα γήπεδα, προβλέφθηκε στο νόμο Κοντονή το 2015. Όμως είτε λόγω αιτημάτων της Super League, είτε για άλλους λόγους δίνονταν παρατάσεις.

Η τελευταία παράταση δόθηκε από τον Βασιλειάδη στο μίνι νομοσχέδιο που πέρασε τον περασμένο Ιούνιο. Στο άρθρο 3 προβλεπόταν η παράταση όσον αφορά στο χρόνο έναρξης της «κάρτας φιλάθλου» από 31/3 2017 σε 31/12 2017 «για να αντιμετωπιστούν προβλήματα τεχνικής φύσεως και πρακτικής εφαρμογής».

Η δεύτερη τροπολογία θα αφορά την αποτίμηση αξίας αθλητών. Πρόκειται για διάταξη που υπάρχει στο νόμο από το 2004 και αφορά στον προσδιορισμό των ιδίων κεφαλαίων των Α.Α.Ε. στα οποία συνυπολογίζεται κατ’ εξαίρεση και η πλασµατική αξία των αθλητών της.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή