Τσάμπιονς Λιγκ: Με το νικητή του Σέλτικ-Ρόζενμποργκ η ΑΕΚ, κόντρα στην Σπαρτάκ ο ΠΑΟΚ

Print Friendly, PDF & Email

Το νικητή του ζευγαριού Σέλτικ (Σκωτία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/7) στη Νιόν της Ελβετίας. Ο «Δικέφαλος» θα δώσει το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας στις 7 ή 8 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 14 Αυγούστου.

Στα δύσκολα με το… καλημέρα έπεσαν οι πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς όποιος κι από τους δύο είναι τελικά ο αντίπαλός τους, αποτελεί υψηλό «εμπόδιο». Η Σέλτικ, που είναι το λογικό φαβορί για πρόκριση από τον Β΄ προκριματικό, επιδιώκει να βρεθεί για τρίτη σερί χρονιά στους ομίλους του Champions League και ξεκίνησε αποκλείοντας εύκολα στον Α΄ γύρο την Αλασκέρτ από την Αρμενία, με νίκες 3-0 εντός και εκτός. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έχει κατακτήσει τα επτά τελευταία πρωταθλήματα στη Σκωτία (αφού επωφελήθηκε από τη χρεοκοπία της «αιώνιας» αντιπάλου της, Γκλάσκοου Ρέιντζερς), φτάνοντας τα 49 στο σύνολο, ενώ την τροπαιοθήκη της κοσμούν επίσης 38 κύπελλα και 17 League Cup. Το 1967 έγινε η πρώτη βρετανική ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών, νικώντας στον τελικό την Ίντερ, ενώ το 2003 έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου UEFA, αλλά ηττήθηκε 3-2 από την Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο. Παρά την πλούσια ευρωπαϊκή ιστορία της, έχει αντιμετωπίσει μόνο μία φορά ελληνική ομάδα, την περίοδο 1974-75, όταν ο Ολυμπιακός την απέκλεισε στον Α΄ γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Σε ό,τι αφορά τη Ρόζενμποργκ, η πρωταθλήτρια Νορβηγίας δεν βρίσκεται στο προ 20ετίας επίπεδο, όταν συμμετείχε σταθερά στους ομίλους του Champions League και είχε φτάσει ως τα προημιτελικά το 1997. Η τελευταία παρουσία της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν την περίοδο 2007-08, ενώ πέρυσι αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό, κατά σύμπτωση πάλι από τη Σέλτικ, και στη συνέχεια αγωνίστηκε στους ομίλους του Europa League. Το μεγάλο πλεονέκτημά της είναι ότι βρίσκεται σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς, αφού το πρωτάθλημα Νορβηγίας βρίσκεται στο ξεκίνημα του β΄ γύρου, με τη Ρόζενμποργκ να είναι δεύτερη με 33 βαθμούς σε 16 ματς, δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπραν. Ο σύλλογος του Τροντχάιμ, ο οποίος έχει κατακτήσει 25 πρωταθλήματα και 11 κύπελλα, πέρασε πολύ δύσκολα στον Α΄ προκριματικό τη Βαλούρ Ρέικιαβικ, από την οποία έχασε 1-0 στην Ισλανδία και τη νίκησε 3-1 εντός, με τον Νίκλας Μπέντνερ να πετυχαίνει το γκολ της πρόκρισης με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Αμέσως μετά το ματς αυτό, αποχώρησε μετά από τέσσερα χρόνια στον πάγκο της ομάδας ο Κάρε Ινγκεμπρίγκτσεν και -προσωρινά τουλάχιστον- καθήκοντα προπονητή ασκεί ο Ολλανδός Ρίνι Κούλεν.

Τη Σπαρτάκ Μόσχας θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ, αν αποκλείσει τη Βασιλεία

Τη Σπαρτάκ Μόσχας θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League, εφόσον ξεπεράσει στον δεύτερο γύρο το «εμπόδιο» της Βασιλείας, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/7) στη Νιόν της Ελβετίας. Ο «Δικέφαλος» του βορρά θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη στις 7 ή 8 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Ρωσία στις 14 Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή