Η ανακοίνωση της UEFA για τις συναντήσεις με Μητσοτάκη και Γραμμένο

Print Friendly, PDF & Email

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η UEFA για την επίσκεψη του προέδρου της, Αλεξάντερ Τσέφεριν στην Ελλάδα προκειμένου να συνομιλήσει με την κυβέρνηση και την ΕΠΟ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η UEFA οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη χώρα.

Αναλυτικά:
«Ο κ. Τσέφεριν ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Ελλάδας την Αθηνά, συνοδεία του αντιπροέδρου της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ του διευθυντή των εθνικών ομοσπονδιών στην UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς και άλλων αξιωματούχων υψηλού επιπέδου της FIFA και της UEFA.

Ο κ. Τσέφεριν έγινε την Τρίτη (25/2) δεκτός από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε μία σειρά θεμάτων που αφορούν στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσέφεριν και ο κ. Μητσοτάκης υπέγραψαν μία δήλωση προθέσεων υπογραμμίζοντας την κοινή τους δέσμευση για την υγιή ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και την προστασία των αθλητικών αξιών την Ελλάδα. Η δήλωση τόνισε επίσης την κοινή τους βούληση να εργαστούν για να βρεθεί μία λογική και βιώσιμη λύση στα υπάρχοντα προβλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της UEFA, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο, με τον οποίο συζήτησε λειτουργικά θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ο κ. Τσέφεριν μετά τη διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά για μένα να επιστρέφω στην Αθήνα, την πόλη που εκλέχθηκα ως πρόεδρος της UEFA πριν τέσσερα χρόνια.

Οι συναντήσεις μου με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις κυβερνητικές αρχές ήταν εποικοδομητικές. Οι συζητήσεις ήταν ανοιχτές για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Απαιτείται άμεση δράση από όλους τους ενδιαφερόμενους. Την εθνική ομοσπονδία, τους συλλόγους, τις λίγκες και την κυβέρνηση για να βελτιωθεί η εικόνα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Εάν όλα τα μέρη συνεργαστούν, μπορεί να σημειωθεί πρόοδος και βελτιώσεις σε τομείς προτεραιότητας όπως η ασφάλεια και η καταπολέμηση των στημένων αγώνων».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή